NAV 2019 aka Business Central

Dynamics NAV 2019?

Kigger du forgæves efter Dynamics NAV 2019?

Som de fleste nok vil vide, har Dynamics NAV en lang historie, med danske rødder. Første version af Navision var på gaden helt tilbage i 1987. Produktet var på danske hænder, frem til det blev opkøbt af Microsoft i 2002. Siden 2005 har programmet heddet Microsoft Dynamics NAV. Den største ændring i den nyere historie var vel udgivelsen af Dynamics NAV 2009. Her introducerede man three-tier interfacet, med den rollebaserede klient. Denne har siden været programmets kendetegn helt frem til den nuværende NAV 2018.

Efter NAV 2018 kommer vel NAV 2019?

Siden 2013 har vi været vant til en ny programversion hvert år. Ved lanceringen af NAV 2018 sidste efterår proklamerede Microsoft imidlertid, at den næste version ville komme til at indeholde større ændringer. Som punkt et er det nu slut med at hedde NAV! Så efter NAV 2013-2018 følger ikke nogen NAV 2019. Vi skal nu til at vænne os til, at sige Dynamics 365, hvilket selvfølgelig handler om at brande Dynamics og Office 365 under et. I foråret introducerede man en ny Azure-baseret version af NAV, kaldet Business Central og man har lanceret en hel handelsplads for tillægsprodukter til Dynamics 365, kaldet AppSource.

Fremtiden for “Dynamics NAV”

AppSource kommer på sigt til at revolutionere produktet, da tilretninger nu vil kunne plukkes hist og pist, og en Dynamics 365 installation i fremtiden vil kunne have mange forskellige samtidige leverandører. Det bliver både en udfordring og en mulighed, for såvel NAV-leverandøren og for den kunde, som er vant til at have en partner, som både er leverandør og rådgiver om produkt og tilretninger.

Oprindeligt var Microsofts udmelding, at Dynamics 365 fremover vil være en ren webbrowser-baseret cloud-løsning, hostet af Microsoft selv. Seneste nyt er dog, at den version man har release på i oktober, og som kommer til at hedde ”Dynamics 365 Business Central”, både vil få et liv på Azure og ”on-premises”. Hvilket vil sige hostet på kundens egen server, eller hos et andet hostingselskab. Endvidere lyder det til at Windows klienten får forlænget sit liv. Microsofts roadmap kan læses her.

Vi venter i spænding. Måske er det bare Dynamics NAV 2019 alligevel.

Skriv et svar