6. runde af klubturneringen – visse ting faldt i hak, i skak.

Det er begyndt at stramme til i diverse grupper. Spillet om topplaceringerne – oprykning, (klub-)ratingfremgang, pengepræmier, hæder og ære ved generalforsamlingens højdepunkt: præmieoverrækkelsen, var denne aften ved at falde i endegyldigt hak i de forskellige grupper!

M kl.:

Steen- Lars: to af bejlerne til tronen. Der var nappet S + to bønder på hver side. Eneste ubalance var, at Lars havde 3 bondeøer mod Steens to (måske en anelse bedre bondestruktur til Steen, men var det nok?). Lars havde dog også fået ødelagt sin rokade og fik dermed både en Konge på f8 og måske lige så slemt et passivt tårn på h8…- men på forespørgsel efter partiet, var disse “svagheder”  ifølge Lars helt efter teoribogen! Så altså ingen ko på isen der (så længe man har lært hvordan skidtet skal spilles!).

Lars fik dog løst hvad der for en almindelig dødelig kunne ligne de her problemer. Men, stille og roligt, og hurtigere end Steen fik skabt nye havde han efterhånden faktisk også fået mere tid på uret… det hele mundede dog ud i en trækgentagelse i en kompliceret stilling, som begge havde svært ved helt at vurdere til bunds ved brættet! Remis. Et resultat ingen af parterne sådan rigtig kunne bruge til noget, idet en eventuel vinder trods alt stadig ville beholde en chance for at nappe klubmesterskabet. Med remis kan Jens Fogh ikke længere nås, hvorfor der allerede nu kan lyde et stort tillykke med endnu et klubmesterskab til Jens Fogh!

Kommentar fra Steen: Mit parti mod Lars var ganske interessant. Jeg spillede en gambit mod fransk og det lykkedes mig at få en god åbningsfordel (computeren siger 1.51 efter at Lars sætter kongen på f8 i træk 7). Men det var en stillingstype, som Lars kendte bedre end mig og jeg skulle konstant finde aktive træk for at beholde min fordel. Fra omkring træk 13 til 17 melder computeren om klar fordel (+3) til mig, men stadig med krav om ret præcist spil i en dynamisk stilling. Det er svært at blive ved med at finde bedste træk og Lars er jo en huggeblok. I slutstillingen siger vurderingen +1,7, men jeg er nede på 15 minutter til 15 træk og jeg vælger at tage den remis der er i stillingen da jeg er ved at løbe tør for ideer.  

Men hvorfor kunne de to ovenfor ligefrem have grund til at ærgre sig over at holde hinanden fra at vinde? Jo for i Jens kamp skete der nemlig følgende:

Jens-Bjarne: Bjarne fik stillet sig meget aktivt op med masser af gode officerer, der fra gode positioner kunne jagte Jens Dronning rundt. Jens havde heller ikke nået at få sine tårne bragt i spil, så det så bestemt lovende ud for Bjarne.  Trækket Se4 som var en afdækker mod Jens dronning, så ud til at gøre stillingen endda meget vanskelig for Jens. Bjarne lod dog sit træk følge af et remisttilbud..  Det fik virkelig Jens i tænkeboksen.  Jens kom helt ned på under ti minutter til de resterende 20 træk. Vel næppe et remistilbud Bjarne havde fremsat, hvis styrkeforskellen i udgangspunktet havde set anderledes ud…?!. Men Jens accepterede tilbuddet, og – anyway var det jo også et kæmperesultat af Bjarne! (NB referatet af kampen her er opdateret efter nye oplysninger kom frem!)

Martin-Viggo: den tredie kamp i mesterklassen, der fandt sted. Et rigtigt bundbrag. Eders udsendte afslog igen Viggos ”tilbud om at spille Aljechin forsvar” (1: e4-Sf6). Vi kom ud i noget, der lidt kunne ligne 4-springer-spil. Viggos løber på b4 blev skyld i, at han blev tvunget til at slå med g-bonden tilbage på mit LXSf6, hvilket jo åbner noget op ind til Kongeborgen. Denne åbenhed blev sværere og sværere at holde for Viggo, der med sit tårn skulle arbejde på forsvaret både her og der. Og til sidst knækkede tårnet under presset, og blev fanget af Springeren på g6. Herefter gik Viggos kongestilling hurtigt i opløsning og med udsigt til også at miste Dronningen opgav han. Undertegnede overhalede ham dermed i tabellen.

 

1 Kl.:

Søren L- Karsten: Karsten kom foran med en kvalitet. Men Søren kastede så alle kongebønder frem i et heroisk angreb direkte mod Karstens kongestilling. Karsten fik dog fremtvunget dronningeafbytning og gav sidenhen kvaliteten tilbage i bytte for en flok bønder, med afgørende fordel. Dermed fik han hele pointet i hus.

Torben-Brian: Torben havde efter åbningen en taktisk chance der kunne have givet ham en gratis centrumsbonde og en kæmpestilling. Han fandt dog ikke fortsættelsen. Brian fik siden hen et meget giftigt angreb sat ind med en løber og en springer og en Dronning. Torbens bedste forsvarsbrik, en springer på f3 blev overbelastet, da Brian kan slå bonden på h2 uden at Torben kan slå tilbage…Torben kæmpede desparat for at stable så mange forsvarsresurser på benene som muligt, men da Brian med et løberoffer på g3 bonden buldrede igennem med sit angreb, bristede Torbens sidste forsvarsværker definitivt, og han måtte give op.

Uffe-Benno: Uffe havde fået sin sag for, idet Benno havde fået en let officer for en bonde. Uffe kæmpede dog med næb og klør for at holde det. Uffe får etableret en fribonde på 6. række, men i sidste ende er det ikke nok overfor Bennos ekstra officer, og han må opgive at komme på tavlen denne aften.

Bjarne L-Dan: Nåede ikke at blinke før der var taget remis!

 

2 kl:

Ove-Mogens – Mogens har desværre, som så mange andre, fået sin tur med en omgang corona, og kunne derfor ikke spille. Det er fortsat uklart om partiet er blevet udsat

Kim-Jens J: et parti, Jens vandt. Jeg fandt aldrig rigtig  ud af hvordan…

Kurt-Indradeep: Indradeep tilbød remis i et parti, hvor han udtalte, at Kurt ”da også bare så alt” ! Ja sådan kan det vel føles at rykke en klasse op!  Modstanderne ser mere end man var vant til!

Eskild-Henrik: Eskild havde (vist nok idet partiet var blevet spillet forlods) desuden vundet i denne runde over Henrik.

 

3 kl:

Roberto-Tobias: Tobias havde efterhånden efter en ret frisk bondestorm på kongefløjen, nappet et par springere ekstra til at hjælpe dronningen på vej mod Robertos noget mere ensomme dronning..  Med sine to springere i overskud kørte Tobias et sikkert point hjem, og er nu faktisk sikker på den ene oprykningsplads pga indbyrdes opgør. En flot debutturnering af vores unge nye medlem.

Hans E. – Christian: Hans førte i midtspillet med en let officer… Christian kom sig ikke rigtig over dette materielle efterslæb og tabte.

Jørgen -Palle: Jørgen havde, ifølge mine kilder, meddelt, at han ikke kunne spille aftenens runde og idet der heller ikke var flere ”ubrugte” udsatte aftner til disposition for ham tog han et nul uden kamp.

 

En spændende klubaften hvor mange ting faldt i hak i skak. Men langt fra alt er dog afgjort endnu, og der venter stadig en masse spændende i finalerunden!