Uffe B. Eriksen

5. runde – kampskak

Uffe (billedet) har skrevet lidt om 5. runde og jeg (Steen) har tilføjet lidt yderligere:

3. klasse: Gonzales vandt sit parti mod Christian Bak og deler nu førstepladsen i gruppen med Jørgen og Tobias. Jeg så ikke rigtig de andre partier.  Ruben (sort) og Tobias var ude i et tårn+løber slutspil med modsat farvede løbere og dermed med større remischancer, især hvis tårnene blev byttet af, men Ruben havde to fribønder – en d og a bonde (hvis jeg husker rigtig). Tobias var nødt til at ofre sin mørkfeltede løber på d bonden, da den nåede d2. Jeg så ikke slutningen, men Tobias holdt stand trods overmagten og vandt åbenbart. Kommentar fra Steen: Ruben tabte på tid i en stilling, hvor han havde dronning og løber mod en bonde. Havde han bare taget bonden, så havde det i det mindste været remis!

Tobias Sandbæk – lidt heldigt point mod Ruben.


Palle og Hans spillede remis (jeg så ikke partiet). Jørgen sad over, men spillede hurtigskak med et muligt nyt yngre medlem, som vandt med aggressivt spil, fortalte Jørgen. Han stod også bedst af det jeg kunne se i midtspillet med en enlig centrumsbonde helt fremme på 6. række, der virkelig satte Jørgens brikker i bekneb.

2. klasse: Indradeep fortsætter sit spil fra efteråret ved at tage Kims dronning i en gaffel og så opgav Kim. Ove og Jens spillede remis; det så også meget lige ud i slutspillet. Der blev ikke spillet flere partier i denne gruppe.

1. klasse: Jeg spillede remis i 22. træk mod Bjarne L. Egeberg. Jeg spillede Budapestgambit mod ham, men han var velforberedt – de 10 først træk var teoritræk fra begge sider, og computeren sagde også nærmest remis i 22. træk med +0.22. Han begyndte dog at få mere aktive brikker og alt kunne ske i slutspillet, men jeg havde det fint med remis, da jeg havde spillet skak aftenen før i Vejlby-Risskov turneringen, hvor jeg iøvrigt mødte Brian Kristensen fra vores klub. Men han må også have været mærket, da han spillede remis mod Benno allerede efter 10 træk. Ja nogle gange må man jo spare på kræfterne. Jeg er imponeret over, at både Brian og Søren Graugaard fra vores klub har energi til at spille i 3 turneringer på samme tid: Nordre, Vejlby-Risskov og Viby.

Karsten Fyhn og Torben Fogh spillede længst denne aften sammen med Ruben og Tobias. Det så spændende ud, det endte med et dobbelt-tårn slutspil hvor Karsten stod mest aktivt. Jeg så ikke slutningen, men det skulle gå meget galt, hvis han ikke skulle hive den hjem. Han har nu 3.5 point ligesom Søren Larsen, men Karsten mangler et parti. Søren vandt et tårnslutspil hvor han havde en randbonde, der truede med at forvandle sig til en dronning og truslen var nok. Han fik modstanderens konge lokket over for at få styr på det kvindfolk (læs, den kommende dronning), mens Sørens tårn kunne æde løs af Dans bønder i modsatte side. Jeg snakkede med Søren efterfølgende, og vi har begge skulle vænne os til at spille skak i et langt parti igen efter en lang pause, men det går nemmere nu. For mit vedkommende er det 30 års pause.

Mesterklassen: Jens vandt Viggos tårn i træk 10 og så var det hurtigt overstået. Søren spillede mod Steen og kom galt afsted i åbningen, hvor Steen gaflede en officer samt havde en stilling hvor alle brikker nærmest “snakkede” sammen. Søren gav op i ca. træk 40.

Uffe Bonde Eriksen

Kommentar fra Steen: Jeg vandt først officeren lidt senere, men Søren fik aldrig rigtig sine brikker igang. Her er partiet:

 

Roberto lykkedes med at slå Christian, selvom Christian havde stået til gevinst helt frem til (tårn)slutspillet. En lektion i, hvor vigtigt det er at holde sit tårn aktivt, nærmest for enhver pris:


Christian – her dog med de sorte brikker.