Runde 7: Springere på spil

Så henrandt aftenen, hvor sidste runde af efterårsturneringen skulle spilles. Meget usædvanligt havde vi allerede fundet vinderen i hver af de 4 klasser inden de sidste partier. Men de fire vindere, Jens Fogh, Søren Christensen, Uffe Eriksen og Indradeep Chatterjee havde også allerede spillet færdig inden sidste runde. Sjovt tilfælde, at de alle havde lodtrækningsnummer 4 og sad over i sidste runde.

Aftenen blev ellers kendetegnet ved favoritsejre og så to lange slutspil, hvor temaet var, at spillerne hver havde konge og springer tilbage. Vi fik set eksempler på, hvor drilsk en brik sådan en springer er. Især når uret er ved at tikke ned.

I mesterklassen var det Henning og Martin der spillede tiden ud i deres springerslutspil. Bogstaveligt talt for Henning, for hans vinge faldt, men inden da havde han erobret Martins sidste bonde og for en sikkerheds skyld ofrede han også en ny dronning på Martins næstsidste brik – springeren. Henning manglede lige et halvt minut for at kunne gøre gevinstføringen færdig. Nu blev det i stedet remis.

Jens havde allerede vundet klassen i sidste uge ved at Lars slog Steen i deres indbyrdes parti. Dermed kunne de to kun nå på 4½ point og Jens var sluttet på 5 point. Slutresultatet blev da også at Lars og Steen vandt i sidste runde over hhv. Benno og Brian og dermed snuppede Lars 2. præmien netop på grund af sejren i det indbyrdes parti mod Steen

I 1. klasse har det længe stået klart, at vinderen var Søren. Mere åben var kampen om 2. pladsen. Inden runden lå Viggo bedst placeret, men han måtte melde fra med sygdom til sidste runde (hvor man ikke kan få udsat sit parti). Det gav Torben og Eskild muligheden for at komme op på omgangshøjde. Eskild vandt over Jens, men Torben måtte nøjes med remis imod Kurt. Dermed endte det faktisk i sidste ende med en 2. plads til Viggo trods det triste nul, da han havde vundet det indbyrdes parti mod Eskild.

I 2. klasse stod kampen om den anden oprykningsplads mellem Søren og Mogens. Begge havde scoret 3/5 men Mogens havde en tiebreak-fordel ved at have vundet deres indbyrdes parti. Søren fik dog sat maksimalt pres på ved at slå Jeppe i sidste runde. Der manglede da pludselig en officer, Jeppe?  Og dermed skulle Mogens vinde sit springerslutspil (med en bonde mindre) mod Ruben. Det var igen et meget tricky slutspil, som Ruben spillede rigtig fint og var på vej til at vinde – lige indtil der var en detalje han overså. En gaffel fra Mogens fangede en farlig fribonde og derefter var det konge, springer og bonde mod konge og springer. Sådan noget er som regel remis og det fik Mogens også demonstreret. Men Søren løb med 2. pladsen og oprykning.

3. klasse var allerede klar med præmietagere og oprykkere inden urene blev startet. Indradeep og Kim havde skilt sig ud i toppen og Kim afsluttede med en sejr over Hans Ewald i et spændende parti, hvor Kim spillede med en kvalitet mindre, men til gengæld med en meget dominerende springer for tårnet.
Roberto manglede også en kvalitet, men slutspillet med løber og bønder mod tårn og bønder var ikke så godt og Vagn vandt sikkert.

Vi runder turneringen af i næste uge med et kik på nogle af de træk der er foretaget i efterårets løb. Ligger du inde med et spændende parti, så send det til webmasteren. Måske kan vi nå at vise det – eller i hvert fald de afgørende øjeblikke. Det er ikke noget krav, at partiet skal være uden fejl. Der er i øvrigt ikke noget mere instruktivt end fejl, når man skal lære af et parti.