Klubturneringen 6. rd: Indradeeps plankeværk.. men spænding andre steder!

På en småsjasket novemberaften skulle afgørende partier i klubturneringen afvikles. Spænding er der stadig i 2. klasse og mesterklassen. Til gengæld er 1. kl. og 3. kl. nu afgjort. Allermest suverænt blev 3. kl. vundet af Indradeep der med 6/6 har været helt urørlig. I aftenens parti mod Jørgen Poulsen gik det helt galt allerede efter 13 træk:

Indradeep spillede her Sxc2. Jørgen Poulsen slog tilbage DxSc2 (Tc1 havde dog ydet mere modstand), hvorefter Indradeeps fortsættelse Dxe3+ afgjorde partiet omgående. Der følger nemlig forceret Kd1 – Sf2+, og så kan hvid kun ofre sin dronning med DxSf2.

Ellers spillede i 3. kl.

Roberto-Kim
Kim får to lette for et tårn. Roberto får dog også en bonde. Men siden falder der flere af Robertos brikker og Kim kommer op med tre lette for et tårn. Roberto forskansede sig dog hvilket gjorde gevinstføringen en smule vanskelig. Men med tålmodigt pres kørte Kim nu stadig en sikker sejr hjem.

Hans Ewald – Palle
Her opstod der en meget kompliceret bondestruktur. Palle vinder dog en kvalitet. Ikke nødvendigvis en katastrofe, hvis stillingen kunne forblive lukket. Men Palle kommer dog yderligere foran materielt med et helt tårn. Herefter får Palle åbnet stillingen og til sidst afbyttet sig til sejren.

Den anden vinder er fundet i 1. kl. hvor Søren med endnu en sejr sikrede sig førstepladsen allerede her i næstsidste runde. 5/6 blev det til! (Søren er oversidder i sidste runde, men kan ikke nås).

Mod Torbens 1 c4 spillede Søren Hollandsk forsvar.
Det så længe meget lukket og forsigtigt ud. Ingen brikker over midterlinjen – alle gemte de sig bag egne bondekæder. Til sidst vovede Torben sig dog over midterlinjen. På dronningefløjen. Og snart kom så også  Sørens modspil på kongefløjen. Søren fører også med mere end 1/2 time på uret her, hvor det hele begynder at eksplodere…
Sørens angreb viser sig dog at have klart mest potentiale. Med en fribonde helt nede på e2 støttet af Dronningen sætter han Torben mat.

Øvrige partier i 1. kl.:

Eskild-Kurt

Det lignede noget Fransk forsvar – fremskudt variant. Kurt får et ret stærkt løberpar rettet ned mod Eskilds kongeborg. Eskild holder dem dog stangen, og det bliver et ret taktisk parti hvor Eskild på et tidspunkt med springer og D er tæt på at sætte mat. Det sker dog ikke helt, men han vinder et tårn. Det materielle resultat bliver herefter, at Eskild reelt har en springer for en bonde. Kurt har set nok og vælger at opgive partiet frem for at trække det i langdrag.

Viggo – Jens J

Dette blev faktisk efter min mening det mest underholdende parti på aftenen!
Italiensk parti.

Jens venter med rokade men får stærkt angreb. Ofrer løber for 2 bønder + giver Viggo en åben kongestilling. (opdateret 11/11: Jens var faktisk ved nærmere eftersyn tvunget til at ofre denne løber, der var blevet fanget!).Et interessant offer. Med to tårne til hver blokerer Viggo på et tidspunkt fribønder med alle sine officerer. En super spændende og utraditionel ubalanceret stilling er på brættet. Der bliver efterhånden afviklet og Jens får nu 4 bønder for Viggos hvide løber. Han kan dog ikke holde dem, og Viggo barberer det ned til to ekstra bønder. Men Jens kan med en mere aktiv konge på brættet gå efter af få dem afbyttet med remis til følge.  Selv har Jens mange af sine bønder på sorte felter. Men er det nok? Kan Viggo holde de først 4, så 3 og så 2 bønder med sin konge og ene løber…? Måske endda vinde? Det viser sig, at materialet med de 3 bønder for en løber faktisk er lige, og da det kun er 2, er Jens konge til gengæld mere aktiv end Viggos, så det holder stadig – partiet ender dermed til sidst i en kampremis. Men sjovt at følge med i – det var det! På opfordringer i kommentarsporet og efter tilladelse fra spillerne kan du nu se partiet igennem på dette link!

2. kl.
Her er Uffe efter en maratonsejr over Henrik snublende nær ved sejren. Han kan dog stadig indhentes af Ove, hvis denne vinder begge sine to sidste partier. Uffes parti mod Henrik var aftenens længste tovtrækkeri. VI var nogen i tilskuerskaren, der mente at Uffe havde et par gevaldige chancer for at sætte kniven ind i den lidt lukkede stilling ved at sende sin Dronning ind på klapjagt på især Henriks springer. Men Uffe foretrak det sikre og lod hende blive hjemme og passe på kongen (måske pga bekymringer for pludselig skulle opstå evig skak). I sidste ende lykkedes Henriks forsøg på at slå sig igennem midte med afbytninger og bondeoffer ikke, og Uffe trak stikket hjem i en sen aftentime!

Søren Larsen – Mogens
Skotsk parti
Mogens får en åben f linje men med en lidt dårligere bondestruktur.. Søren lægger desuden godt pres med Dronning og Løber. en binding af Mogens tårn ser også lovende ud. Mogens får dog afværget de værste katastofer. Senere løber Søren imidlertid ind i en rigtig grim gaffel. Da han vil give kongen lidt luft og samtidig undgå truende matter i bunden med trækket g3 bliver feltet f3 pludselig ledigt til Mogens springer med skak…Mogens betænker sig ikke på at sætte kniven ind…det koster Søren en kvalitet…og et par bønder. Og kort efter er partiet dermed vundet for Mogens. Mogens har siden indsendt sit parti, som du kan se her!

Mesterklassen:

Kun et enkelt parti blev afviklet idet Brian og jeg havde spillet runden forud (hvorfor jeg også fik tid til at opsnuse så mange detaljer om partierne. Partiet i denne gruppe var Henning mod Jens F.

Engelsk. Stille og roligt så det ud ret længe. Henning får en anelse ringere bondestruktur med to “isolanier” på a og c linjen. Men det havde Lars jo tidligere vist, godt kan holdes remis mod Jens…
Henning kommer lidt i tidnød med 14 min til de sidste 19 træk…

I tidnøden får Jens stablet en masse tryk op på en bundet løber på g2. Faktisk så meget at den ikke kan overleve, hvorfor Henning må opgive partiet. Jens har dermed åbenlyst ikke tænkt sig bare at lade Steen løbe med efterårsturneringssejren .. spænding er der stadig om 1. pladsen, selv om Steen stadig fører.

 

Det skal blive spændende at følge de sidste partier og afgørelser om placeringerne i efterårets klubturnering!

 

4 Svar til “Klubturneringen 6. rd: Indradeeps plankeværk.. men spænding andre steder!”

Uffe Eriksen

10. november 2021 hos 3:44 pm

Måske Jens og Viggo vil dele det spændende parti d. 7. December?? Synes det kunne være spændende at blive inspireret om ofring for godt spil mod kongen.

  Martin Frøkjær-Jensen

  11. november 2021 hos 12:26 am

  Jow jow Uffe, så er det da kommet på – i en ny opdatering af indlægget! 🙂
  Indrømmet: mIne kommentarer er vel nok mindre præcise når jeg nu nærstuderer partiet, men overordnet er de nu heller ikke helt hen i vejret…

Indradeep Chatterjee

10. november 2021 hos 6:33 pm

@Martin , @Steen and others : Thanks for the great coverage of the games every week.
I love reading them ( thanks to Google Translate) as much as playing the games 😉

  Martin Frøkjær-Jensen

  11. november 2021 hos 12:28 am

  Thanks Indradeep! Just remember: my loose comments/observations are not more accurate than google translate
  ;.)
  /Martin