5. runde – Det snerper til

Vi nærmer os afgørelsen på efterårsturneringen. I tirsdags blev 5. runde afviklet, hvilket betyder at vi kun mangler to runder. Spændingen er dog intakt i de fleste klasser.

Mesterklassen var afbudsramt (fodboldlandskamp?) i tirsdags. Blot et enkelt parti blev afviklet (Steen-Benno) og det udnyttede undertegnede til at bringe mig i front før de afgørende runder. Benno spillede meget passivt og allerede efter træk 4 mener computeren at hvid har en vundet stilling (1.e4 d6 2.d4 Sf6 3.Sc3 Sbd7 4.f4 c6). Den største udfordring for hvid var faktisk at vælge mellem et hav af gode muligheder i stillingen. Jeg sad hele tiden med en fornemmelse af, at der var en taktisk afgørelse, men Benno passede på sine brikker imens stillingen blev mere og mere forkrampet. I sidste ende lavede Benno dog en fejl i en klart tabt stilling og han valgte at opgive.

I 1. klasse kom Søren tilbage på vindersporet, da Eskild tilsyneladende glemte alt om tiden og overskred på uret omkring træk 30. Søren havde inden da fået en ganske aktiv stilling med meget terrænfordel. Det klæder Sørens spil, at han spiller mere frisk til. Viggo hænger dog godt på, da han ligeledes er på scoren 3/4. Det virkede til at være et flot parti han spillede imod Kurt. To lette officerer blev byttet for et tårn og to bønder og netop de ekstra bønder blev afgørende. Claus missede til gengæld muligheden for at slutte sig til de førende, da han pludselig lavede en overseelse i midtspillet mod Jens. Torben var oversidder i denne runde, men med et udsat parti i hånden kan han snuppe føringen i klassen. Lige nu har han 2½/3.

2. klasse blev er nu blevet en meget åben affære efter at Uffe i denne runde tabte til Søren. Uffe blev efter eget udsagn lidt for grådig og snuppede en bonde han burde have ladet være. I aftenens andet parti vandt Ove et fint parti mod Ruben, hvor han konsekvent udnyttede en sin fordel i slutspillet.

3. klasse begynder til gengæld at se afgjort ud. Indradeep vandt også sit 4. parti (denne gang mod Hans Ewald) og han har nu to point ned til den nærmeste forfølger. Man må sige at han spiller en fik omgang tålmodig skak, hvor han langsomt placerer sine brikker meget aktivt og til sidst bryder sine modstandere ned. Spillerne i 2. klasse i foråret er hermed advaret!
Det andet parti i 3. klasse denne aften var også aftenens hurtigst afgjorte. Allerede da jeg første gang kiggede partiet, kort efter åbningen, manglede Vagn simpelthen en dronning! Og så var det ikke det store problem for Kim at indkassere det point.