Klubturneringen 4. runde: Topbrag i mesterklassen

 

Så blev næsten hele 4. runde af klubturneringen afviklet i klubben. Der var mange spændende partier at følge med i, også flere end jeg selv nåede at se.

M kl: Her var der vaskeægte topbrag med de to højst ratede spillere, og dermed naturlige kandidater til klubmestertitlen: Lars Hougaard med hvid mod Jens Fogh.

De spillede en åbning mod hinanden, som de vist har spillet noget lignende en del gange på det sidste. I åbningen kunne Lars måske have drillet Jens med et lidt utraditionelt slag med Løber mod springer i centrum… men i stedet var det Lars, der kom til at svede mest i midtspillet idet Jens fik givet ham to isolerede bønder på a og c rækken. Et par “isolanier” som de kaldte dem (et udtryk jeg ikke selv kendte, men absolut vil gå over til at bruge fra nu af). Herfra var det så Jens, der pressede for gevinst. Men Lars forsvarede sig nu godt trods den lidt dårligere bondestruktur.

De endte ud i denne her slutspilsstilling ca. ved de 40 træk:

 

Der fulgte De2, Dg1+ (Dh1 havde ikke givet meget mere for Jens) Kh3… Og ja, Jens med de sorte har en smule tryk på baglinjen, men Lars gemmer dog kongen på h3, og sidenhen mundede det ud i en kampremis efter de to fribønder begge var nedlagt og begge stod tilbage med et minuts tid på uret.

I bunden af mesterklassen havde Benno de hvide brikker mod mig. Et parti, hvor Benno stillede sig solidt op, men måske også en smule passivt. Han spillede efter eget udsagn også sine træk lidt for hurtigt, og endte med at have et tårn mod Springer og Løber. Men hvad værre var, kunne tårnet ikke nå tilbage fra et bonderov på 7. række og hindre en fribonde i at komme i mål, hvorved jeg fik et helt point ud af kampen.

Brian havde hvid mod Henning, og selv om Brian havde meget mere tid end Henning, og fik lagt lidt pres på, holdt Henning dog hovedet koldt i stillingen på diagrammet nedenfor, og kørte sejren hjem med sin ekstra kvalitet (og til sidst også et gratis tårn, som afsluttede partiet med det samme). Eneste “fusk” i diagramstillingen ville være hvis Brian spillede SxS, og Henning i tidnøden med under et minut på uret havde slået tilbage med DxS ??, for så vinder Txe6+ pludselig for hvid. Men Henning havde nu trods tidnød set fælden, og ville have slået korrekt tilbage med tårnet. Brian fik aldrig nok spil for kvaliteten.

1 kl: Her vandt Viggo  over Søren G. Christensen. Jeg så ikke meget til partiet, det gjorde jeg til gengæld i partiet Claus Jensen mod Kurt: Claus havde fået et par gode sammenhængende fribønder på kongefløjen, som Kurt ikke kunne stoppe fra forvandlingen, så det blev til en sejr til Claus. ‘

2 kl: Her fortsatte Uffe sin stærke stime i klubben. Denne gang var det taktiske forviklinger mod Ruben, der endte med, at Uffe stod med et helt tårn mere! Ruben kunne ikke skabe tilstrækkeligt modspil derfra. Uffe spadserer lige nu direkte mod en oprykning til 1. kl. Søren Larsen og Henrik Andersen spillede remis, hvilket er Sørens anden af slagsen.

3 kl: Også i denne klasse imponerede  et af vores nye medlemmer igen: Indradeep vandt endnu en sejr i denne klasse og er nu på imponerende 3/3. Roberto skulle  kun begå en enkelt fejl i hele partiet, bare en enkelt, som til gengæld kostede dyrt. Efter fejltrækket spillede Indradeep sikkert pointet hjem.

Hans Ewald og Jørn Poulsen var ude i et ret langvarigt parti, som dog endte uden vinder. En halv til hver bragte Hans Ewald på tavlen, og Jørgen udvidede sin pointhøst, som han efter eget udsagn ikke forventer sig det helt store af som ny mand i turneringen.  Men der er nok grund til optimisme alligevel. Vagn Jensen vandt desuden over Palle Blem.

Alt ialt en spændende runde i klubturneringen!

Et svar til “Klubturneringen 4. runde: Topbrag i mesterklassen”

Uffe Eriksen

6. oktober 2021 hos 9:36 am

Det er hyggeligt med alle de kommentarer til partierne.