2. runde: Nye folk imponerer

Nu ruller turneringen for alvor og vi kan glæde os over at flere af vores nye medlemmer gør en god figur.

Det er især vores 2. klasse, som er blevet beriget med nyt blod. En tidlig “udbryder” i gruppen er Uffe (billedet øverst), som godt nok har været medlem siden januar, men af naturlige årsager ikke har spillet klubturnering før nu. I denne runde fik Uffe skovlen under et andet nyt medlem, Jeppe (billedet tv.), efter et meget spændende og kompliceret parti, hvor spillerne gensidigt havde brikker stående i slag eller udsatte for trusler og mellemtræk. Det lignede, at Jeppe havde en god chance på et tidspunkt, men det var Uffe der endte med at se mest af det der foregik. Dermed er Jeppe startet med to nuller efter partier, hvor han ellers bestemt har haft chancen for mere.

Det tredje nye navn i gruppen, Søren Larsen (billedet herunder), blev først indmeldt i denne uge og han har stadig til gode at spille sit første parti. Søren har dog været medlem før, så han ved godt hvad det handler om! Ratingfavorit i gruppen er dog Mogens og han lagde stærkt ud med et flot angrebsparti imod Henrik. Så nu er der allerede lagt op til et tidligt topopgør mellem Uffe og Mogens på tirsdag.

Den fjerde af vores helt nye medlemmer er Indradeep (billedet nedenfor), som er blevet indsat med 1200 i rating og dermed placeret som højestratet i 3. klasse. Den favoritværdighed lever han indtil videre op til, da han også vandt sit parti i 2. runde – over Kim. Det lignede igen et spændende parti, hvor Kim nok blev fanget af at Indradeep valgte at undlade at rokere kort og i stedet fik modangreb, hvor Kim ellers selv havde troet at han skulle angribe. I næste runde spiller de to “maxister” i gruppen Indradeep og Vagn (dog kun spillet en runde) mod hinanden og det bliver interessant at følge.

Eneste anden spiller i turneringen med maximum 2/2 er Søren C. i 1. klasse. Har han måske helt glemt sine remisvåben derhjemme? Det pynter i hvert fald på Sørens spil, når han tør spille fremad banen. I 2. runde gik det udover Jens, som dog nok var lidt overoptimistisk ved at slå en dækket bonde på g5 med sin løber. Ideen var selvfølgelig at udnytte at Søren havde blottet sin kongestilling, men i den slags stillinger skal man gerne mindst have to bønder for offeret.

Dermed har Søren et godt udgangspunkt i forhold til at sikre oprykning til foråret. Som bekendt har de to bedst placerede i hver gruppe retten til oprykning i næste turnering, uanset rating. I halen på Søren finder vi dog Torben med 1½ point, efter at han delte med Claus. Claus har dog kun spillet dette ene parti, så alt kan ske endnu. Viggo er også helt på omgangshøjde efter at han vandt over Eskild i 2. runde.

I mesterklassen er der kun to spillere der har spillet i begge runder. Henning fik en skidt start mod Steen i 1. runde, men tog så revanche imod Benno. Henning kom ellers lidt passivt ud af åbningen, måske forstærket af at han forsøgte at undgå at bytte alt for mange brikker af. Langsomt men sikkert skiftede initiativet dog og Benno måtte ned.

Klubmester Jens trådte ind i turneringen i denne runde og det burde være gået meget værre end den remis han endte med at måtte afgive til undertegnede. Jeg præsterede for 2. uge i træk at have en totalt vundet stilling efter 15 træk, men denne gang formåede jeg ikke at lukke og slukke med de hvide brikker.

Der var op til flere efter hinanden følgende mulige kombinationer, som vandt materiale. Se diagramstillingen. Jeg fandt den første del af kombinationen, som dog “kun” vandt en bonde og løberparret. Den skulle dog have været fulgt op af en af to gode efterfølgende muligheder, som jeg ikke spillede. Det er lidt deprimerende, at jeg sad og “regnede” på begge muligheder, men fravalgte varianterne. Computeren taler om en vurdering på +5 til mig efter Jens’ fejl Lc8-b7 i træk 15 og jeg valgte så at gå efter en fordel på +2, som få træk efter var reduceret til under 1. Jens fik initiativet og udlignede. Men det var da et fremskridt for mig i forhold til hurtigturneringen i august, hvor jeg vandt to fede bønder i centrum og alligevel tabte partiet. Men skal vi ikke bare kalde det rust…

Den flittige er velkommen til at regne på, hvordan hvid “bedst” vinder i diagramstillingen. Jeg tænker at vi kan gennemgå partiet – og flere andre – en aften senere på efteråret. Hvis du selv har spillet et interessant parti, så er du velkommen til at aflevere partilisten til undertegnede, så kan vi også tage det med sådan en aften. Og husk på, at vi allesammen laver større eller mindre fejl, så det skal ikke holde dig tilbage.

3. runde på tirsdag!

Et svar til “2. runde: Nye folk imponerer”

Uffe Eriksen

19. september 2021 hos 12:22 am

Jeg kunne godt tænke mig at skrive et indlæg om runde 2 da det var et spændende parti. Med mindre der sker noget mere spændende nu på tirsdag. Bla om en stilling. Jeg var heldig at jeg vandt det parti