Turneringen er i gang

Første runde af efterårsturneringen blev spillet i tirsdags. Der var dog kun otte partier i gang på den første aften. 

I 3. klasse var der fuldt program. Vores to helt nye folk, Jørgen og Indradeep fik en forskellig start på turneringen. Jørgen løb ind i en afdækkerskak mod Kim og det kostede dronningen og dermed partiet. Indradeep ofrede en officer, men fik bønder og meget aktivitet og endte med at vinde flot over Palle. Endelig vandt Vagn et langt parti over Hans Ewald i et ellers meget remistruende slutspil med uligefarvede løbere,

2, klasse startede desværre med en misforståelse, da Hans Rohde var blevet tilmeldt ved en fejltagelse. Ærgerligt, når nu der i forvejen kun er 7 runder i hver klasse. Heldigvis har vi nu fået en ny indmeldelse fra et tidligere medlem, Søren Larsen, som kan træde ind i stedet for Hans i gruppen. 1. runde bød ellers på et par spændende partier, hvor de to nye, Jeppe og Uffe, længe stod ganske fint mod Henrik og Ove. Jeppe mistede dog kontrollen i et bondeslutspil, hvor han med en bonde ekstra spillede lidt for optimistisk og i stedet måtte se Henriks bondemajoritet på dronningefløjen vinde partiet. Uffe og Ove kom i et dronningeslutspil, hvor Uffe stod mest aktivt, men efter at han valgte at bytte dronninger var Ove tæt på at stjæle hele pointet. Remis blev det dog.

Blot to partier blev spillet i 1. klasse. Søren greb hurtigt initiativet imod Kurt og det lignede en ret overbevisende sejr. Mere omskifteligt var det mellem Jens og Torben. Jens kom stærkest ud fra startblokken og førte med en officer, men Torben fik på forunderlig vis kæmpet sig tilbage og endte med at vinde.

 

I mesterklassen blev der kun spillet et parti, Henning mod Steen. Det blev samtidig aftenens korteste parti. Henning stod ganske fint efter åbningen og måske var det det, som gjorde ham lidt overoptimistisk. Et officersoffer viste sig i hvert fald at være ukorrekt og da det stod klart valgte han at opgive. I diagramstillingen spillede Henning det fristende 15. Lxd5+? cxd4 16. Sxd4 Df7 17. Sc7 Lf5 og Henning opgav. I den oprindelige plan skulle 18. e4 være spillet nu, men sort kan vælge mellem både Lxe4 og Tac1 som svar. Vi skal lige have banket rusten af ovenpå Corona-pausen!

I morgen gælder det så 2. runde. God kamp til alle!