Silkeborg 4 – Viby 3: 4-0

Meget kan man sige om Silkeborg skakklub men at deres gulve knager af Pommern til er vist uden for enhver diskussion. Men ligeså lidt som en fodboldtræner på det tabende udehold bør skyde skylden på knoldebanens beskaffenhed skal vi bruge denne platte undskyldning for aftenens eklatante nederlag. Vi var oppe mod en modstander der bare lige havde den smule mere klasse end vores gæve gutter på de afgørende steder i partierne. Vores forsvar “knagede” nu også ret så kraftigt rundt omkring efterhånden som aftenen skred frem.
Holdets førstebræt Claus Jensen var ikke på toppen og måtte melde forfald til aftenen. Laurits Emil sprang velvilligt ind som reserve på 4. bræt hvorefter de øvrige alle måtte træde et bræt højere op på holdkortet. For Robertos vedkommende var det debut som 1.bræt for et Vibyhold!
Aftenens forløb i rækkefølgen af afgørelser:
Bræt 3 – Kim kom endnu engang lidt skidt fra start og kom ned med en officer… herefter var det bare afbytning på afbytning som kun gjorde den materielle forskel større og større – og da Damerne begge blev tvunget ud af banen havde Kim snart fået nok. 0-1
På bræt 2 var Ruben godt nok nede med et par bønder hvoraf en især så løbestærk ud. Ruben fik dog gang i stærkt modspil med to tårne på 1. Række. Desværre overså Ruben den stærkeste fortsættelse der kunne have skaffet evig skak og remis, – eller med en stædig modstander måske endda hele pointet. Men da kongen fik lov til at smutte ud af sit fængsel gik fribonden sin snart gyldne fremtid i møde og Rubens brikker gik deres undergang i møde. Lidt ærgerligt nederlag og vi kom så dermed bagud 0-2.
På 4. Bræt kom Laurits bagud med en bonde i åbningen. Men meget stærkt og solidt spil gav faktisk Laurits´ fuld kompensation. Men som det næsten blev et tema denne aften  fik modstanderen desværre chancen for at få en fribonde som ovenikøbet blev en fremskudt fribonde. Dermed kollapsede Laurits stilling og han valgte at opgive partiet. Partiet så ellers længe ud til at kunne holdes remis. Ærgerligt nederlag og 0-3 stod der på tavlen. Puha. Det lignede ikke lige vores heldige aften.
På 1. Bræt sad Roberto tilbage i en vederhæftig stilling, som ikke lignede en dårligere stilling. Men at gå til angreb med sin g bonde fra kongeborgen – uagtet at modstanderen havde rokeret langt… var måske lidt vel friskt spillet i en ellers fredelig stilling! Men det hele munder dog ud i et slutspil med Dronning og  7 bønder til hver. En stilling der igen lugtede meget af remis. Roberto havde endda en hel time mere end modstanderen men blev måske netop derfor for ivrig og spillede hurtigt og forcerede bønderne i et forsøg på at score en hel – men ak og ve,  det gav i stedet bagslag og betød at han tabte. Dermed endte denne triste aften i Silkeborg med et “æg” på 0-4. Lidt under et point under forventet skal nok siges…