Status på klubturneringen – en vinder fundet!

Aftenens runde i Mesterklassen samt 3. klasse (de, der blev spillet) betød, at der blev fundet en efterårsvinder af Mesterklassen. Det blev Jens Fogh, der i sit sidste parti mod den nærmeste forfølger Lars Hougaard, hold remis med sort. Lars havde et angreb igang med dronning og springer og løber, dog med løberen foran dronningen på diagonalen. Det betød, at der ikke var mere i det en en trækgentagelse. Remisen  bragte Jens alene i spidsen med 4,5 / 5, hvor Lars med 3/4 ikke kan hente ham selv om han måtte vinde sin sidste udsatte runde mod eders udsendte (de strenge coronavilkår har betydet at vi  i efteråret må dispensere for den generelle regel om udsatte partier efter sidste runde).

Tillykke til Jens med efterårsturneringssejren i Mesterklassen.

Ud over dette parti spillede eders udsendte også sort mod Henning Matzen. Det gik ikke alt for godt i åbningen, som jeg kom noget skidt ud af. Men helt galt gik det, da jeg ikke i træk 13 kunne spille et altafgørende  mellemtræk (13: h3 – Sc5?) med trussel mod Dronningen fordi den springer, der skulle true på c5 netop gjorde plads til at Dronningen i sin tur ville kunne lave en afgørende mellemskak på c6….så ramlede det for alvor. Henning begyndte systematisk at slå min besætning af brikker og heste, tårne og løbere mv. ned i en fart så man næsten skulle tro, der var en muteret virus på spil.  11 træks tortur nåede jeg at gennemleve med manglende rokade, og alverdens bindinger og officerer der blev slagtet osv. inden jeg sansede at få stoppet uret.  Mine to forkølede sammenhægende fribønder var næsten ynkelige i deres forsøg på at levere modspil i den pinligt tabte stilling. Du kan more dig med at se nedslagtningen her!

3. klasse havde også et par partier kørende denne aften. Kim Kristensen leverede et giftigt angreb med Dronning og Tårn mod Palle Blems lidt luftige kongestilling og vandt. Klaus Pedersen fortsatte ufortrødent sit plankeværk med en sejr over Roberto Gonzales, og er med 4/4 snublende nær at have vundet 3. klasse med et par runder tilbage. Meget skal gå galt hvis ikke han snupper 1. pladsen i den gruppe.

 

Men trods de strenge coronavilkår var det nu alligevel en hyggelig skakaften i klubben!