2. div. Viby-SK 1968 III 3½-4½

Overskriften til dagens skuffende nederlag kunne godt have været “De forpassede muligheders kamp”. Det var en jævnbyrdig kamp, men aldrig en vi burde have tabt. Dagens enlige Viby-sejr gik til Jens (billedet) på bræt 1. Her var det dog atypisk SK 1968-spilleren som missede en klar remismulighed.

Undertegnede var den helt store synder, da jeg stod helt og aldeles til gevinst, førte med to bønder og kunne have taget en tredje. I stedet valgte jeg at afvikle til noget jeg troede var et vundet slutspil. Det var dog blot en remisvariant, viste det sig. Dette havde jeg dog svært ved at forlige mig med, så jeg valgte at spille videre i slutspil hvor det egentlig kun var mig der kunne tabe. Det gjorde jeg så efter endnu en stor fejl. Mærkeligt parti, hvor jeg spillede glimrende for så mentalt helt at stå af. Øv.

På bræt 8 måtte reserven Brian også se sig slået, dog efter at have slået godt fra sig undervejs. Men stillingen var i underkanten det meste af tiden. Resten af dagens partier sluttede remis. Thorsten og Bjarne fik begge ret hurtige remiser med de sorte brikker. Lars spillede et lidt omskifteligt parti, hvor modstanderen spillede forkert i åbningen og Lars glemte at straffe det. I stedet blev det meget kompliceret. Lars havde en bonde, men kongestillingen var forfærdelig og det så lidt skummelt ud undervejs. Til sidst var det dog Lars der havde chancerne i et slutspil med Tårn, løber og to bønder mod to tårne. Remis blev det dog.

Benny kom lidt under angreb fra start, men efter at det blev afværget lignede det en overgang, at midspillet kunne konverteres til et vundet slutspil. Benny fik dog nok spillet for passivt, for pludselig fik han bundet sine brikker til at stå og dække et par svage bønder – og så hjalp det ikke meget at han var oppe med en bonde i stillingen.

På bræt 4 vandt Henning to bønder i åbningen. Det så meget lovende ud på brættet efter 14-15 træk, men at det nok ikke var helt enkelt kunne man fornemme af at modstanderen havde 4 minutter mere på uret end da de startede, mens Henning havde brugt over en time. Det pudsige var, at Henning derefter måtte give de to bønder tilbage, hvorefter man kom i et bondeslutspil, hvor Henning kom først med at forvandle til dronning og efterfølgende på ny vandt to bønder! Modstanderen lykkedes dog med at finde en evigskak/trussel om at vinde den ene bonde retur og så tog man remis.

Nu mangler kun sidste runde og skal vi undgå nedrykning, så hedder missionen at vi skal opnå 1½ point mere end Fredericia. Fredericia møder Nordre, mens vi selv møder Haderslev, så det er vel ikke en helt umulig opgave. Men vi skal være mere skarpe om to uger end vi var i dag!

Dagens kamp i tal her.