A-holdet, referat

Referat fra Mogens:

Mandag aften var 2. holdet i Hornslet for at spille mod Syddjurs 2. hold.

På papiret en overkommelig opgave, fordi holdene ratingmæssigt ligger nogenlunde på linje.

Vi blev dog ramt af to afbud. Søren Christensen har brækket benet, og meldte afbud for lang tid siden. Henrik Andersen stillede beredvilligt op. Mandag morgen ringede Jens Jørgensen og meldte afbud på grund af hjernerystelse. Heldigvis stillede Vagn Jensen op som erstatning for Jens, trods det korte varsel.

Det hører med til afbudshistorien, at Henrik Schrøder i første omgang også meldte afbud. Men han stillede alligevel op da han blev presset lidt. Tak for det – og tak til de to reserver.

Ratingmæssigt var det altså et lidt svækket hold, der drog nordpå, men vi gik frisk til sagen.

 

Det første resultat stod Bjarne Jensen for. Traditionen tro sluttede han med en remis. Som den næste kunne Vagn stille brikkerne tilbage. Han havde sort mod en modstander med meget mere i rating, men fik alligevel – efter eget udsagn – et rigtig godt parti, som dog endte med nederlag.

 

2 x Henrik var de næste som var færdige, med et samlet resultat på ½, som Henrik Andersen scorede. Claus Jensen fik også ½.

 

Brian spillede et godt parti, hvor han med sort fik et giftigt gennembrud på dronninge-fløjen og kom foran med et tårn og hentede den første sejr til Viby. Du kan se partiet her: https://chess24.com/en/analysis/mogens/session/anlzEba8xhZTSPS9KvkaKfQYoQ

 

Jeg spillede hvid og fik også et gennembrud på dronninge-fløjen og førte med to bønder. Men sort fik viklet sig ud af det, og da jeg forærede ham en springer, smagte det stærkt af remis. Heldigvis sluttede sort af med at overse en mat i ét, og så var pointet hjemme. Se den (for Viby) heldige afslutning her: https://chess24.com/en/analysis/mogens/session/anlzGU78G4gqR9WLwMaR_44bEA

 

Sidste mand i manegen var Eskild som fik en kompliceret stilling med bønderne spredt over hele brættet. Desværre for Eskild lidt flere sorte end hvide. Da Eskild også tabte en kvalitet, sluttede partiet.

 

Alt i alt et beskedent nederlag på 4½-3½ til 2. holdet.

 

___________________________________________

Mogens Engsig-Karup