Nyt nederlag til 1. holdet…

(opdateret) Vores 1. hold løb i dagens match mod Nordre 2, der stillede i vist nok stærkeste opstilling,  ind i endnu en øretæve i 2. div. denne gang på 6-2. Eneste store lyspunkt var et meget flot slutspil der skaffede Jens en sejr på 1. bræt. Derudover ragede vi et par remiser til os. Men vi er nu fuldstædigt sovset ind i nedrykningsdramaet.

På 8. bræt havde vi igen Mogens med som reserve. Han spillede Siciliansk forsvar og lod sig ikke pakke sammen men gik frisk til den. Desværre kommer han ud for en masseafbytning, som i sidste ende overbelaster hans dronning og dermed koster en officer. Med konge og bønder mod konge, løber og bønder er det hurtigt slut.

Thorsten på 4. bræt stod godt efter åbningen og havde tidligt en fræk fremskudt bonde oppe på 6. række. Partiet endte dog remis. På 6. bræt spillede Benno en særlig variant hvor han bevidst tillader en tidlig dronningeafbytning med ødelagt rokade, og endda en dobbeltbonde på e-linjen.  Men han kender den og ved det holder. Desværre går det galt i slutspillet, og Benno må ned mod overmagten.

Benny på 5. bræt stod vel nogenlunde lige, men da jeg så han havde 53 minutter mod modstanderens ca 4 minutter tændte det da håb om at han kunne lave en hel pind for os. Det skete desværre ikke og der var åbenbart ikke mere i det end endnu en remis. Modstanderen har jo også til hver en tid et halvt minut til næste træk skal lige siges.

Hvad der skete for Henning  på 3. bræt var der ingen af os der så. Flere syntes endda han havde stået helt godt efter åbningen. Men faktum er desværre at også han måtte ned.

Dagens store ærgrelse ramte Lars på 2. brættet. Han havde efter eget udsagn opnået en vundet stilling med hele 2 bønder ekstra, da modstanderen alligevel finder et giftigt modspil med to fribønder, som desværre viser sig mere ustoppelige end Lars havde forudset. Så trods materialefordelen gik det galt. Han har dog tidligere mod vist nok samme modstander oplevet netop det samme med modsat fortegn, så måske var det noget “skæbneagtigt” der lige slog ind denne gang…

Jeg selv på 7. bræt fik godt nok tæmmet en lidt vild åbning til hvad jeg tænkte var ret lige og ret fredeligt. Men min modstander havde så et meget giftigt dronningetræk, som truede så mange steder, at jeg kun kunne forsvare mig fra baglinjen med mine officerer (og nu ER jeg jo ligesom ikke Karpov, der ofte vandt sine partier med officererne stående det meste af partiet på 1. række…). Langsomt men sikkert får min modstander bygget pres op og det hele braser derfra stille og roligt sammen for mig.

Vi var nu nede med 6-1 da vores førstemand Jens på øverste bræt sad med et spændende slutspil, med en bonde i overvægt men springer mod løber. Kunne det mon realiseres? I bedste “Carlsen-stil” filer og filer Jens dog på stillingen med sin springer og konge, og da han til sidst får den super gode ide, at bytte om på sin konges og springers dækningsopgave overfor deres respektive modstanderfribønder, hvorefter hans springer ud over sine dækningspligter også kan begynde at hjælpe hans egne fribønder frem mod målet. Det giver i sidste ende pote, og han vinder et rent ud sagt superflot slutspil!

Se hele de dramatiske parti her!

Vi ender med et nederlag på 6-2, som var ca et halvt under forventet. Dermed bliver det neglebidende spændende i de sidste to runder om vi kan sikre os endnu en overlevelse i 2. division! Alle mand bedes krydse fingre for det 🙂

Se tallene for dagens kamp her!

2 Svar til “Nyt nederlag til 1. holdet…”

Bjarne Jensen

27. januar 2020 hos 2:32 am

Du kan nu også se et referat af kampen på Nordre Skakklubs hjemmeside nordre.dk.

Benny Lauridsen

27. januar 2020 hos 4:56 pm

Det referat – Nordres – som Bjarne nævner, finder du her: http://nordre.dk/Holdskak/2019-20/referater_2_hold.htm