Holdkampe for 2. og 4. holdet

D række: Viby 4 – Hadsten 1:

inden jeg nåede at få set på kampen var øverste og nederste bræt slut. Det gik til hver sin side med sejr til Viggo og nederlag til Hans Ewald.

De to midterste brætter trak dog længere ud. Her stod Ruben med en meget lige stilling med en fribonde og to tårne til hver. Desværre glemte Ruben på et tidspunkt at hans tårne ikke passede på hinanden hvilket kostede det ene livet. Og dermed partiet. Bedre gik det i Torbens parti hvor han fik en klassisk god løber mod dårlig springer i slutspillet. Hans løber kom bagom modstanderens bondekæde og flænsede den bagfra. Han ender med hele 5 -1 i bønder og kører partiet i havn. Dermed endte kampen 2-2

 

I A rækken var vores 2. hold oppe mod stærke Randers

Mogens spillede igen som på 1. Holdet forleden en kongeinder med sort og desværre kom han igen ud i noget snavs, og tabte ret hurtigt sit parti. Han må nok få sin kongeinder en tur på værksted..På 1. brættet spillede Bjarne et lidt tvivlsomt mix mellem to ellers hver for sig gode åbningsvarianter. Selv om godt spil skaffede ham en lille materiel fordel skyndte han sig dog at tilbyde remis inden modstanderen opdagede at han stod med så at sige alle de offensive chancer på brættet. Heldigvis modtog modstanderen og vi var på tavlen med en halv.

Henrik Schrøder på andet bræt spillede flot og fik en kvalitet mod dog en noget dårlig bobdestruktur (3 isolerede). Han holdt dog modstanderen fra at få plukket så mange og fik barberet stillingen ned til tårn mod springer og lige antal bønder. Her var der dog lige ved at komme panik på, da modstanderen kom ualmindelig tæt på at forvandle en bonde med sin konge og springer. Henrik får dog afværget og vinder et flot parti. Værre gik det for Eskild på 3. bræt,  der trods uligefarvede løbere og et tårn til hver ikke kunne få stoppet en grim fribonde, så han måtte ned. Temaet med friløbere skete også i Jens Jørgensens parti, men modstanderen havde dog en mere. Selv om Jens får forvandlet en postgang før modstanderen kan han ikke få lavet de evige skakker som man håber på i den situation. Modstanderen får pareret en skak med tvungen afbytning af dronninger og Jens behøver ikke se ham løbe i mål med den sidste. Så endnu et nederlag på kontoen…  For Brian var en svag bondestruktur og Springer mod Løber også en anelse for tungt at skulle holde remis, så også han tabte.

Tilbage sad Dan og Claus i nogen meget lige stillinger…her kom Dan til at begå nogen fejl, der desværre kostede partiet. Så endnu et nul på kontoen…og ligeledes Claus endte med at sætte den lige stilling over styr i slutspillet. Alt ialt en øv-aften for 2. Holdets der inkasserer et nederlag på 6,5 – 1,5.

Fik vi nævnt at 3. Holdet på udebane i Hørning dagen inden røg ind i et æg på 0-4 så der var heller ikke succes til Viby skakklubs hold.

 

…og førsteholdets triste 6,5-1,5 (tor-)tur til Esbjerg kunne man læse om i forgårs…

 

snøft snøft altså!  …

Samlet set kigger vi i Viby skakklub i denne holdrunde ind i tre store nederlag og en uafgjort, så tak  til vores heroiske 4. hold for at holde vores fane højt. Alle vi andre må tage revanche næste gang og rejse os som fugl fønix fra asken!

 

Et svar til “Holdkampe for 2. og 4. holdet”

Bjarne Jensen

15. januar 2020 hos 3:00 pm

Det ser jo slemt ud når vi taber så stort i tre af ugens kampe, men det er faktisk ikke så dårligt som det i første omgang ser ud. Vi er bare oppe mod hold der er klart bedre end vores: 1. holdet taber 6½ – 1½ – forventet score 6 – 2, 2. holdet taber 6½ – 1½ – forventet score 6½-1½, 3. holdet taber 4 – 0, forventet score 3 – 1, 4. holdet spiller 2 – 2 med en forventet score på det samme: 2 – 2. Så alt i alt spiller vi stort set op til den forventede score – og det er ikke så ringe endda!