2. div: Esbjerg – Viby 6½-1½

Efter 12 kampe som ubesejret gik vi i dag ned med et brag, med et stort nederlag i Esbjerg. I sidste sæson satte vi en kæp i hjulet for Esbjergs oprykningsdrømme, da vi præsterede en 5½-2½ sejr, men i dag vi var ikke rigtig i nærheden af noget. OPDATERET

En kamp i Esbjerg den 12. januar lignede på forhånd en tur, som kunne blive lidt vintertræls. Det blev den så også. Ikke på grund af sne og frost, men på grund af en ordentlig omgang regnvejr – og så selvfølgelig at vi var overmatchede i dag. Der blev kæmpet på alle brætter, men det var ikke dagen, hvor dårlige stillinger blev forvandlet til gode. Vi havde afbud fra Benny og i stedet var Mogens trådt til. Tak for at tage den lange tur, selvom det blev til et surt nederlag i en art kongeinder, hvor Mogens fik en trist stilling med et låst centrum og hvid undlod at rokere for så at storme den sorte rokadestilling.

På de fleste brætter var vi pressede og fandt ikke rigtig noget modspil. På bræt 1 plukkede IM John Rødgaard et par svage bønder fra Jens og så var det hurtigt slut. Henning Matzen fandt heller ikke modspil mod modstanderens pres. Torsten og Martin kom nogenlunde ud af åbningen, men det var vores folk der lavede de små fejl, som afgjorde partierne. Torsten fyldte 50 i går, men det blev Torsten selv der uddelte gaven.

Benno var den eneste af vores sort-spillere som præsterede at holde stand fra en presset stilling. Benno spillede solidt og da modstanderen foreslog remis kom vi endelig på tavlen. Vi fik også en enlig sejr, til undertegnede. Jeg havde for en gangs skyld lidt glæde af at forberede mig til partiet.

Lars var sidste mand færdig. Også han var presset gennem det meste af partiet. Lars er egentlig ret god til at spille den slags stillinger, men i dag gik den ikke. Modstanderen havde nogle fremskudte bønder som var svære at kontrollere.

Dermed et meget klart nederlag, som sender os helt ned på rækkens 7. plads i den tætte række. Men flere af vores nærmeste konkurrenter mangler jo stadig at møde Esbjerg, som virker til at mene det alvorligt med oprykning i år.

Dagens positive indslag:

Kampen i tal:
http://holdskak.skak.dk/TeamTourPairing/Details/?pairingId=6966&teamTournamentGroupId=241

Et svar til “2. div: Esbjerg – Viby 6½-1½”

Martin

20. januar 2020 hos 10:29 am

Så har Esbjerg også kommenteret kampen…. Dog med farvede briller på – i hvert fald på bræt 7, hvor deres mand jfr. maskinen ikke “gennem hele partiet havde lille men klar fordel”, men i stedet stod -1,00 under det mest af partiet, inden han i slutspillet kom op på 0.00 inden jeg så smed det hele væk.
Men man kan fx se Lars’ parti: http://skakforeningen.dk/