Sådan gik det i efterårs turneringen

3. klasse

Denne klasse blev vundet af Hans Rohde med imponerende 7,5 / 9 ! Samme imponerende pointtal nåede Philip S. Nielsen op på, men idet Hans vandt deres interne opgør går førstepladsen ifølge klubturneringsreglerne til ham. Begge rykker en klasse op i foråret. Flotte turneringsresultater blev også leveret af Vagn Jensen med 7/9 2,15 over forventet og Hans Ewald med 5/9 1,85 over forventet. Nævnes skal også at Ruben Nielsen med sine 6 point næsten levede op til sin skyhøje forventede score på hele 6,70  hvilket altid er svært..

Philip S. Nielsen, ny i klubben og oprykker fra 3. klasse.

2.  klasse

Her blev Dan Ejdesgaard (billedet øverst) den ret suveræne vinder og havde allerede inden sidste runde sikret sig den udelte førsteplads med 6/7. Måske netop derfor gik point-plankeværket i stykker i sidste runde mod Henrik Andersen….anyway stort tillykke med en overbevisende efterårsturnering. 2. pladsen var der til gengæld spænding om til det sidste, men den blev snuppet af Mads Mariegaard, der med 5/7 i sidste runde slog Mogens Engsig-Karup og dermed sikrede sig en stor ratingfremgang og en på papiret overraskende oprykning! En flot turnering her i denne klasse blev også leveret af Mathias Christensen som med 4,5/7 scorede hele 2,7 over sin forventede score! Desværre for ham kun lige ved og næsten i forhold til oprykningen.

1. Klasse

Her blev i efterårsturneringen vel klubbens mest dramatiske masseslagsmål om topplaceringerne udkæmpet. Det endte med hele tre spillere på en delt førsteplads. Jens Jørgensen, Søren Christensen og Brian Kristensen sluttede således alle på 5/7. Denne flotte score er nok på papiret klart mest overraskende opnået af Jens. Ifølge klubturneringsreglerne skal der ved 3 eller flere spillere på samme slutscore anvendes Sonnenborn-Berger korrektion, og her falder regnestykket ud til Brians fordel med 15,5 og med Søren på 2. pladsen med 14,0 og Jens på 3. pladsen med 13,5. Ærgerlig for Jens at komme så tæt på oprykning og se det glippe med så små marginaler, men tillykke til de to oprykkere!

Mesterklassen

Denne klasse havde to forhåndsfavoritter i Jens Fogh og Lars Hougaard. Her blev Jens dog med sine 6/7  en relativt klar vinder et helt point foran Lars, der med 5/7 vel kom til at smide en anelse for mange halve undervejs. Spænding havde krævet at undertegnede sejrede over Jens i sidste runde – og selv om stillingen for min del da bestemt var behagelig efter åbningen havde jeg ikke klarsyn og fantasi nok til i tide at se, at Jens’ springer på randen var alt andet end på spanden i et slutspil mod min løber og nogen bønder (så meget for min skolelærdom i skak)….men det havde Jens selvfølgelig styr på. Meget overbevisende var det! Og bl.a. derfor blev han også en fortjent vinder af efterårsturneringen. Om han så formår at “udstrække sit revir” til forårsturneringen og opnå at blive klubmester skal blive spændende at se! Lars er på ingen måde sat af i det store spil. Og hvem ved om Steen Andersen, der jo viste at han kan spille lige op med begge de to, kan gå hen og blande sig yderligere i kampen om klubmesterskabet.

Også en pæn turnering af Benno der ud over turneringslederjobbet også fint kunne passe sine egne brikker og score lidt over forventet i dette hårde selskab. Gruppen blev lidt præget af, at det hurtigt stod klart at Børge ikke kunne gennemføre sin turnering som følge af sygdom. Heldigvis har undertegnede modtaget hans tilmelding til den afsluttende julefrokost hvor vi igen kan hilse på vores “grand old man”!

Husk at tilmelde dig julefrokost senest 10. dec. (Se tidligere nyhed med invitation). Der kommer jo en kærkommen lejlighed til at hævne diverse irriterende nederlag mv ved den afsluttende lynskakturnering! Et skønt efterår i klubben med endnu en skøn klubturnering lakker dermed mod enden.