2. div: Viby-Fredericia II 4½-3½

Førsteholdet fortsatte i dag sin ubesejrede stime, som nu er oppe på 12 kampe i træk. Det holdt dog lidt hårdt i dag, hvor vi måtte have lidt modstanderhjælp undervejs. Bjarne fik således foræret en dronning i en meget vanskelig/tabt stilling.

I det hele taget var der lidt bølgegang undervejs i dagens kamp. Bjarne har indkøbt nye skakbrætter i pap (vi trængte meget) og han syntes at de skulle indvies på denne dag. Problemet var (er) dog, at brætterne havde lidt problemer med at folde sig helt ud, så på nogle brætter var der et gab på en cm ved kanten af brættet. De skal vist lige køres lidt til, de brætter! Springere på randen er påbudt i sidste runde af klubturneringen.

De første bølgedale kom, da Jens overraskende hurtigt måtte give sig på bræt 1. En enkelt fejl var nok til at Jensø kongestilling blev smadret. Kort efter tog Lars remis på bræt 2 og undertegnede remis på bræt 3. Lars’ stilling var vel ikke helt spillet ud, men vores mand var åbenbart tilfreds med den halve i dag. Undertegnede endte forholdsvis hurtigt i et slutspil med symmetrisk bondestilling og et tårn til hver – os så valgte vi at indstille kampen. Jeg havde ellers forsøgt mig med et bondeoffer, som gjorde at modstanderen måtte flytte dronningen fire gange i åbningen. Min gambit var god nok, men jeg kunne nok have spillet mere præcist. Min kompensation rakte som sagt kun til en lige stilling.

Dermed stod der 1-2 og værre: Vi stod på tab på bræt 6 og 8. Her rendte vi så heldigvis ind i en heldig bølge, da Bjarnes modstandere på bræt 6 som nævnt satte sin dronning direkte i slag i en stilling, hvor Bjarnes konge var blottet og modstanderen derudover havde en fuldfed bonde ekstra. Tak for det, må vi jo sige. Til gengæld måtte Søren som ventet ned på bræt 8. Det så lidt for passivt ud, hvad Søren foretog sig. Der var ellers potentiale i stillingen på et tidspunkt. 2-3, men heldigvis nogle bedre stillinger at se på nu. Benny og Henning havde begge en bonde ekstra, mens Martins parti var noget mere uklart:

Pludselig lignede det dermed en mulighed for 5-3 til os. Hennings modstander kastede endnu en bonde i sin iver for at angribe og selvom vi ugler syntes at det så let ud at parere, så var det nok ikke helt let i tidnøden. Henning var nede på det sidste minut, da der stadig manglede 10-15 træk, så herfra skal der lyde forståelse for at han tog imod modstanderens remistilbud.


Efteranalyse af Hennings parti.

Dermed var det op til Benny at afgøre kampen til vores fordel. Det lignede et velspillet parti fra vores mand. Modstanderen gav en bonde og Benny samlede den op, stillede sine brikker rigtigt og vandt. Skak behøver ikke at være så svært!

Dermed endnu et fint resultat for os og vi ligger nu på 3. pladsen i rækken. Men det er tæt og vi kommer nok til at kæmpe med dagens modstander om overlevelsen i år. Derfor selvfølgelig ekstra godt med en sejr og 2 matchpoint i dag.

Kampens data her