Jens Fogh gruppevinder i DM i hurtigskak!

Lørdag d. 30. november afviklede ChessHouse DM i hurtigskak her i Århus. Et flot og velafviklet arrangement, som giver taknemmelighed over at ChessHouse er back in business!

Med fra Viby var Jens Fogh i mesterklassen, undertegnede Martin FJ og så vort B-medlem Bjarne Lysgaard-Egeberg begge i basisklassen (under 1900).

Bjarne viste sin remiskongeværdighed endnu engang, men da det gik galt i 2 af de syv runder kom det dog til at koste noget rating med 5 remiser og 2,5 point.

Undertegnede levede nøjagtig op til min DSU ratingsmæssige forventede score på 3,00 points. Det var dog noget under min egen forventning, men det skyldes fx. at jeg i et parti kom til at spille med “sommerhusregler” og ved en bondeforvandling i bedste sommerhusstil tog et tårn og stillede på hovedet i den tro at den dermed kunne være en Dronning. Min modstander gjorde dog gældende, at det stadig var et tårn…?! (han havde nemlig engang selv begået samme brøler i et turneringsparti), hvilket turneringslederen  gav ham ret i. Han vendte derfor mit tårn om og kaldte det en ukorrekt udført træk med forvandling til tårn. Min stilling var dermed lige, men med vild tidnød tabte jeg partiet. En vigtig erfaring rigere 🙂

Jens var klart Vibys stjerne denne dag. Han vandt sin ratinggruppe (2051-2200) og fik ud over en god pengepræmie en meget fin ratingfremgang i denne dicipin). Så stor, at han nu er en af dem over 2100 i denne disciplin.

I første runde så jeg Jens spille mod den nykårede stormester Jonas Buhl Bjerre, og det lignede bestemt en gevinststilling med Jens ekstra fjerne fribonde. Men ak, den slags spillere lægger sig ikke bare ned, og inden man havde misset med øjenene havde den purunge stormester gjort livet surt for Jens springer og dermed vundet partiet. Ærgerligt, da det da havde været en stor skalp. Jens fortvivlede dog ikke og spillede resten af turneringen rigtig stabilt og godt.

 

I denne stilling hvor sort er i trækket, har Jens sort mod Johan Hardlei (rating 2101)…hvid har ifølge maskinen en lille bitte fordel. Han har vel tænkt at Jens vil afbytte tårnene og tilbyde remis etc…, men Jens vil mere, og efter han spiller Tg4 går det galt for hvid, der fristes af bonderovet på Jens´ kongefløj…
Se hvordan Jens kørte pointet i hus her!

I sidste runde blev det også til en flot remis mod FM Mads Boe.

Alt i alt en flot turnering af Jens Fogh, og super god “træningsoptakt” til næstkommende runde i holdturneringen!

Danmarksmester blev i øvrigt Jesper Thybo. Alle resultater mv her

 

Et svar til “Jens Fogh gruppevinder i DM i hurtigskak!”

Bjarne Jensen

30. november 2019 hos 10:25 pm

A propos fine resultater, så kan det også nævnes, at Benny Lauridsen scorede 5½ a 7 i VRS-efterår 2019, hvilket ikke alene førte til en flot 1 – 2 plads, men også til et pænt plus på ratingkontoen!