2. div: Viby – Evans II 4-4

Førsteholdet nåede i dag op på kamp nr. 10 i streg som ubesejret. Det holdt dog hårdt med at hive et uafgjort resultat hjem mod et af gruppens svagere hold. Vi var nu også ret afbudsramt i dag. Blandt andet manglede vi Jens på bræt 1.

Det lignede længe et nederlag efter at vi var startet med at komme bagud 0-2. Søren var på bræt 7 oppe mod et af landets absolut største talenter, Vitus Medhus, som præsterede at blive mesterspiller for et år siden – som 9-årig! Han har så tabt en anelse rating siden, men det store ryk kommer nok igen nu. Det lignede dog en dårlig taktik at spille hurtig/lynskak med den unge fyr, men det er jo Sørens stil. Det gik i hvert fald helt galt.
Bjarne trådte også til som reserve og måtte utaknemmeligt nok se sig placeret helt oppe på bræt 5. Jeg fandt aldrig helt ud af, hvorfor det sluttede så hurtigt. Det lignede at Bjarne havde en lidt dårlig bondestruktur, men der har sikkert været flere problemer med stillingen.

Selv havde jeg fornøjelsen af at rykke op på bræt 2 – og sidde ved siden af to meget anderledes partier på bræt 1 og 3. På bræt 1 spillede Lars’ modstander 1.b4 – orangutang-åbning. På bræt 3 spillede Hennings modstander 1.g4. Begge førstetræk kan da spilles, men det er jo ikke meget af ens fordel med hvid, man derefter har tilbage. Selv spillede jeg meget stille og roligt og byggede langsomt en god positionel stilling op. Jeg brugte dog også meget tid på at gruble over, hvordan jeg skulle forvandle den gode stilling til noget vundet, da modstanderen blot forholdt sig passiv og forsvarede sine brikker.

Brian Kristensen er vores supersub på bræt 8. Altid en god fight og så kommer han også altid på tavlen. I dag blev det remis efter at han var tæt på at blive løbet over ende positionelt i det tidlige midtspil. Stærkt – og vigtigt at Brian fik hentet en halv.
Lars og Henning fik slidt deres modstandere op og vandt et par fine sejre. Hennings modstander ville vist lave et overfald med to tårne på 7. række, men Henning dækkede blot en vital bonde og snappede så de fleste af modstanderens tilbagevendende bønder. Det virkede til at der var kontrol over det meste efter en åbning der krævede nogle overvejelser.

Tilbage ved stillingen 2½-2½ var så undertegnede med en fin, men ikke nødvendigvis vundet stilling, samt to kritiske slutspil hos Benny og Martin, hvor modstanderne havde en bonde ekstra. Begge havde dog visse remischancer, dels Martins tårnslutspil, som altid en tricky størrelse og dels Bennys parti med løber og to bønder mod springer og tre bønder (da jeg så det). Martin lykkedes heldigvis med at holde en remis, mens Benny kun kom tæt på med et slutspil med Løber mod Springer og bonde. Desværre var Bennys konge for langt fra begivenhedernes centrum, så modstanderen fik mulighed for at afskære Bennys løber fra at ofre sig på den sidste bonde.

Dermed 3-4 og undertegnede fik så fornøjelsen af at udligne scoren til sidst. Min modstander besluttede sig for at ofre et tårn for at få ram på min dominerende springer og det lignede også en remischance, med den ret lukkede stilling vi havde. Hen mod træk 60 lykkedes det mig dog at få skabt det bondefremstød, som gav åbne linjer i stillingen og så gik det pludselig hurtigt med mine to aktive tårne.

Kampens fakta her.

Et svar til “2. div: Viby – Evans II 4-4”

Jens

17. november 2019 hos 7:27 pm

Det er faktisk kamp nr 11 som ubesejret! Da vi også spillede 4-4 med Skørping i nedrykningskampen 🙂