2. div: Århus/ Skolerne 2 – Viby 4-4

Årets holdturnering blev skudt igang i dag. Vi startede ud mod Århus/Skolernes 2. hold, som vi i sidste sæson var meget jævnbyrdige med. Det må man sige at vi også var denne gang, da vi gentog sidste års resultat 4-4. Da vi denne gang manglede sidste års 1. bræt, Jakob, ville vi på forhånd gerne have solgt kampen for dette resultat, men dagens modstander var også noget reserveramt.

Der virkede til at være indfundet en kollektiv fredsstemning på de to hold i dag. I hvert fald fik vi en række meget hurtige remiser. Først Henning og Benny og inden længe fulgte Jens, Thorsten og Benno. Undertegnede følte mig ret snydt, da jeg ikke var blevet orienteret om dagens taktik og i stedet havde ofret en officer ret tidligt i partiet. Jeg var lidt forbløffet over, hvor let min modstander slap fra at give en usikker kongestilling og to bønder for min løber og jeg konkluderede, at min offer nok var ukorrekt. “Facitlisten” viste dog at offeret var ok, men nok ikke til mere end remis. Det havde dog krævet at jeg spillede et præcist træk i afviklingen – og det præsterede jeg ikke.

Heldigvis havde formanden (billedet) bragt os foran, inden jeg selv måtte strække våben. Det lignede ellers en meget lige stilling henad vejen og Martin kaldte det da også selv en heldig sejr. I sidste ende kunne det vel også hænge sammen med de +300 ratingpoint forskel mellem de to spillere. Men 3½-3½ var så stillingen, med Lars siddende tilbage med en ret kedelig stilling, med dårlig løber mod dominerende springer. Lars er dog god til at være tålmodig i den slags stillinger, og han endte med at slide det halve point hjem.

Dermed fik vi en godkendt start på sæsonen og vi kan nu se frem til to kampe mere inden jul mod hold som vi bør være konkurrencedygtige mod, Evans 2 og Fredericia 2, som i øvrigt mødtes indbyrdes i dag med et 2-6 resultat til følge.

Dagens kamp i tal her.