6. runde

Efterårsturneringen går ind i sin afgørende fase. I tre af de fire klasser spillede vi næstsidste runde i tirsdags. Der skal dog stadig afvikles en del udsatte partier, før det helt tydelige billede viser sig.

I mesterklassen har Bjarne således allerede afsluttet sin turnering, mens Benny faktisk kun har spillet et enkelt parti! Forhåndsfavoritten Jens Fogh ligger stadig godt til med 3½/4 og mangler altså stadig tre partier. Lars Hougaard har ligeledes 3½, men mangler kun to. Til gengæld er det ene imod Jens, så Lars kan stadig selv afgøre den tvekamp. På tavlen er det undertegnede, Steen A., der fører med 4 point, men med blot et parti tilbage er chancen for at holde den placering ikke så stor.

I tirsdags blev der blot spillet to partier i mesterklassen. Bjarne-Lars havnede efter åbningen i en ret symmetrisk bondestilling og trods at Lars gerne ville forsøge noget, så endte det med en remis. Partiet Steen-Martin blev til gengæld en del mere rodet (var også min plan). Jeg stod nok fint det meste af partiet, men specielt velspillet var det ikke. I tidnøden havde Martin forskellige muligheder for at komme tilbage i kampen, men det lykkedes mig til slut at finde en fin afslutning fra denne stilling:

I 1. klasse er der tæt kamp mellem tre spillere om de to præmier og oprykningspladser. Overraskelsen i det selskab er helt sikkert Jens J., som lige nu fører med 4½/6. Det burde være blevet til yderligere et halvt point i tirsdags, hvor Jens løb tør for tid i en stilling med tårn+bonde mod Claus’ enlige springer. Enkelt vundet, men man skal jo spille hurtigt, når man skal nå at spille ca. 90 træk med den betænkningstid vi har. Nu venter der en lille finale, når Jens møder Brian K. i sidste runde. Brian har 3½ + et udsat parti mod Kurt Videbæk. Søren G. Christensen er den 3. spiller i denne kamp. Søren har lige nu 4/6 og kravet til ham i sidste runde mod Eskild, kommer nok til at afhænge af partiet mellem Jens og Brian. Indbyrdes er Søren bedre end Jens, men dårligere end Brian, hvis det kommer til point-ligestilling

Førstepladsen i  2. klasse blev definitivt placeret i denne runde, da vores nye mand, Dan Ejdesgaard vandt sit 6. parti af lige så mange mulige! Der var ellers en lille mulighed for at der kunne opstå spænding, da det var den nærmeste konkurrent Mathias, som Dan var oppe imod i tirsdags. Jeg synes egentlig at Matthias havde flere gode muligheder i partiet. Jeg kiggede selvfølgelig ikke så dybt på stillingen, men det lignede bl.a. at Mathias havde mulighed for at give to lette officerer for et tårn og to bønder. I stedet fik han en stilling med et vist tryk med en halvåben tårnlinje. Dan udnyttede dog i stedet en bondeovervægt i centrum og lykkedes med at nedbryde Mathias’ forsvar.

Der er nu åben kamp om 2. pladsen i klassen mellem flere spillere. Mads og Henrik kan komme fra baghjul med flere udsatte partier og Viggo kan teoretisk også nå det med en sejr i sidste runde.

I 3. klasse kan der stadig nå at ske en del. Her mangler endnu tre ordinære runder. Tre spillere ligger lige nu side om side i spidsen med 4½ p., Vagn, Hans og vores nye mand, Philip. Sidstnævnte har dog også et udsat parti i hånden, så han sidder med de bedste kort. Ruben og Hans Ewald hentede dog ind i tirsdags og er lige i hælene på de førende med deres 4p./6. Så det tegner rigtig spændende!