5. Rd. Kassereren gik ind i pat mod formanden

Nu kan overskriften måske lyde som noget uheldigt eller uhensigtsmæssigt for forhåndsfavoritten, men det var såmænd med fuldt overlæg efter et langt parti med absolut ingen mulighed for gevinst tilbage, at kassereren valgte denne finurlige afslutningsvariant på et i øvrigt ret spændende parti. Det var så også sådan ca det eneste parti, som deres udsendte så sig i stand til at følge med i denne aften…da jeg selv sad og skulle styre de hvide brikker uden om alt for mange oplagte gevinstchancer til min stærke modstander Lars.

I 3. klasse buldrede vores nye medlem Philip Nielsen i aftenens topopgør forbi sin nærmeste rival Vagn Jensen, og er nu på imponerende 4,5 – et halvt point foran selvsamme Vagn. Hans Ewald vandt også – denne gang over Palle Blem, og har nu opnået sin forventede score allerede her i 5. runde. Værre ser det ud for Palle, der får vanskeligt ved at nå forventet. Sten H. Larsen vandt ligeledes over Svend Aage Jensen, som har til gode at komme på tavlen. Endvidere fik Ruben Nielsen gevinst mod Hans Rohde i midten af feltet.

2. Kl. Her har Dan Ejdesgaard med 5 af 5 elimineret enhver modstand i gruppen indtil nu. Nærmeste konkurrent er Mathias Christensen med 3,5 som har en spinkel mulighed for at kaste grus i Dans maskine i næste runde, hvor de to netop mødes. Tager Mathias ikke et fuldt point der,  har Dan vundet gruppen allerede inden sidste runde! Mathias holdt liv i sin spinkle vinderchance ved at besejre Ove Kehlet, der ikke ser ud til at være i sit livs bedste form. Mogens Karup vandt desuden sit parti mod Viggo Andersen, hvilket i hvert fald skaber spænding om 2. pladsen i puljen som 4-5 spillere kan spille med om!

1. Kl. Her fører måske lidt overraskende den lavest ratede i gruppen, nemlig Jens Jørgensen med flotte 4 af 5 efter at han vandt over Kurt Videbæk, som til gengæld kæmper med at skrabe point sammen. Skarpt forfulgt er Jens af Brian Kristensen og Søren Christensen på 3,5 som mødtes indbyrdes i et parti, som Brian vandt, da han stod til at vinde i hvert fald to bønder med bedre stilling. De to øvrige partier Torben Fogh mod Sebastian Gråbæk, og Eskild Ebbesen mod Claus Jensen endte begge remis.

I Mesterklassen blev der spillet 3 partier denne aften. De to partier i 5. runde endte med sejr til Benny Lauridsen over Bjarne Jensen samt Steen Andersen over Benno Marcussen. Og så spillede jeg selv (Martin) mod Lars Hougaard som beskrevet i indledningen remis i et parti, der retteligt hørte til 4. runde, men som med fordel kunne afvikles denne aften. Ikke overraskende fik Lars med de sorte brikker de gevinstchancer som den kyniske iskolde computer på få sekunder regner sig frem til var til stede undervejs… Heldigvis for mig valgte Lars de mere sikre og rolige varianter, som dog så tillod mig at lukke så mange døre til rundt omkring med bønderne, at der kun var den lidt sjove forcerede Pat at more sig over til sidst på aftenen, da stort set alle andre var gået hjem. Du kan se partiet på dette link:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzjRwaO2KXR-CHHfM9cxcL_w

En god aften i klubben!