Formanden tager skabet

Sidste runde i forårsturneringen blev spillet tirsdag aften. I mesterklassen var der en gyserafslutning, hvor de to suverænt stærkeste spillere i denne sæson, Jakob Kjær og Jens Fogh, skulle spille deres indbyrdes parti, som både ville afgøre placeringerne i foråret og i den samlede slutstilling om klubmesterskabet. Stillingen var så lige, som den næsten kunne blive.

Med remis i sidste runde ville alt komme til at afhænge af en korrektion, som samtidig kunne ændre sig med resultaterne i de øvrige partier i løbet af aftenen. Umiddelbart lignede det, at Jens stod med de bedste chancer i tilfælde af remis. Dertil havde han hvid i det sidste, afgørende parti. Men nogle gange er det jo lettere bare at spille uden alt for mange taktiske overvejelser. Jens trak i hvert fald meget laaaangsomt og kom i en voldsomt tidnød. Stillingen var ellers ikke specielt kompliceret, vil jeg mene. Men i sidste ende blev det Jakob der trak det længste strå, og han er dermed både vinder af forårsturneringen og af klubmesterskabet 2018/19. Stort tillykke til Jakob!

De øvrige partier i sidste runde endte remis. Mest omskifteligt var det i partiet mellem Claus og Jesper, hvor Jesper først havde en hel officer ekstra, men han tillod Claus at etablere et farligt kongeangreb. Det kostede så en dame for et tårn, og så var det Claus der var ovenpå. Jesper fik dog etableret en fæstning med tårn + bonde mod dronning, og så tog man remis.

Oprykningskampen i 1. klasse var tæt, men det endte med at de to førende, Børge og Martin, snuppede de to topplaceringer. Børge fik lov at sætte mat med en bonde på h5 i en fiks lille afslutning mod Kurt. Martin spillede også et fint parti mod Mogens og prikken over i’et var at udnytte en binding til at vinde et helt tårn.

Bjarne havde før runden også chancen for oprykning, men han og Søren valgte at tage en lynremis. Det sikrede Bjarne en 3. plads, men gjorde samtidig at oprykningen missede. Torben var ligeledes med fremme inden runden, men et nederlag til Viggo stoppede præmie- og oprykningsdrømmene. Benno havde gang i en god slutspurt, men turneringen var lige en runde eller to for kort til, at han helt kunne nå de forreste.

2. klasse blev vundet af Eskild med 5½/7. Desværre kom sejren i sidste runde i hus uden kamp, men med sejre over de to næste i stillingen, Jens J. og Steen S. beviste Eskild så rigeligt, at han er den fortjente vinder af klassen. Jens holdt fast i sit lille forspring til Steen ved at slå Hans Rohde i sidste runde.

I 3. klasse var det de nye ansigter der stjal billedet. Både Mads Mariegaard og Mathias Christensen endte på 6 p. og er dermed begge oprykkere. Mads tog 1. pladsen ved at vinde deres indbyrdes parti. Han måtte i sidste runde slide hårdt mod Hans Ewald i et langt parti, men det lykkedes altså at vinde både partiet og forårets 3. klasse. Sten H.L. måtte dermed se sig overhalet til sidst, da han tabte til Mathias og dermed sluttede et halvt point bag de to forreste. Nancee fik også 5½ point, men hun nåede ikke at spille sit sidste parti mod Vagn inden turen gik tilbage til Indien, så alt i alt var det en tæt afgørelse i denne klasse.

Vi glæder os til at klappe af alle præmietagerne til generalforsamlingen den 4. juni. På billedet øverst ser vi formanden give præmie til Børge ved en tidligere lejlighed.