Diverse

På skak.dk kan man stadig finde resultaterne fra DanPumpsturneringen i Kolding. Sebastian Gråbæk (billedet) vandt Basis 4 med flotte 3½ a 5 point, mens Jens Fogh måtte nøjes med 1½ point i Mester 4.  Vi har også haft spillere med i Nordres forårsturnering, se nordre.dk, hvor man bl.a. kan se Søren G. Christensens flotte ratingfremgang (+72 point). Desuden deltagere i de løbende turneringer i chesshouse.dk og så har vi endelig en række spillere med i VRS´s forårsturneringen (vrsk.dk) som slutter 27 maj.  Herligt med så mange aktive Viby-spillere!

Nu mangler vi kun et parti fra 8. runde – spilles 14 maj – før vi er klar til sidste runde d. 21 maj. De seneste resultater kan ses under Klubturnering og som det fremgår er der stor spænding i alle 4 klasser.  Tirsdag d. 28 maj er der almindelig klubaften, hvor man bare kan møde op hvis man lige får lyst til at spille skak!

4.juni er der hele tre ting på programmet: 1) Fødselsdagsmarkering, pt 23 tilmeldte, men med forventning om mange flere. Der er bestilt 90 stykker smørrebrød, så man skal nok blive mæt…  2. Generalforsamling – dagsorden følger – og 3. Lynskak!

På generalforsamlingen i 2018 drøftede vi bl.a. muligheden for at indføre DSU-rating i vores turneringer.  Jeg har kigget lidt på det og må sige, at jeg så absolut er modstander! Efter min mening bliver det dyrere (vi skal betale til DSU for at bruge rating), det bliver mere stift og regelbundet, idet vi skal følge alle skakspillets regler uden undtagelse og der vil blive stillet krav om mere ro og orden i spillelokalerne…. Derudover er jeg bekendt med at nogen af vores medlemmer ikke ønsker at deltage i klubturneringerne, hvis de bliver DSU-ratet.  Desuden er det min opfattelse, at de spillere som ønsker at spille ratede turneringer har mange muligheder for det her i Århus-området. Det har er kun min personlige mening – og mon ikke vi får en drøftelse på Generalforsamlingen i år!