8. runde

Vi nærmer os regnskabets time i klubturneringen. Tirsdag aften spilledes det meste af den næstsidste runde, hvilket vil sige runde 8 i mester-, 1.- og 3.-klasse. 

Aften blev også det vemodige farvel til Nancee, som blev ramt af et afbud og derfor desværre ikke nåede at spille sit sidste tilbageværende parti. I stedet fik hun nogle drabelige for-sjov opgør med Jens. Man kan godt se, at hun har haft stor fremgang det seneste år, og hvis lysten til skak bliver ved, så kan det sagtens være at vi kommer til at lægge mærke til hende igen om nogle år.

Nancee fører lige nu 3. klasse på deling med Sten H. med 5½ p. Den score kommer dog ikke nødvendigvis til at række til en præmie. Lige i hælene på de to har vi vores to nye folk Mathias og Mads, begge med 5 p. efter sejre over Steen D.S. og Svend Aage i denne runde. Der er nu især lagt op til et spændende opgør mellem Sten og Mathias i sidste runde. Vinder Sten ikke det parti, så har Mads pludselig gode kort på hænderne, hvis han selv kan slå Hans Ewald, da Mads har vundet over både Mathias og Sten. Ved ligestilling er det jo i første omgang indbyrdes kamp, der er afgørende.

I 1. klasse er der også fortsat stor spænding. Børge tog igen en soloføring ved at slå Viggo. Der var vist noget “snyd” involveret, da det lykkedes Børge at overtale Viggo til en afbytning af en officer for en bonde. Sjældent en god handel. Men Børge er jo lusket. Den hidtil førende, Martin, måtte ned imod Torben, hvilket igen medfører at Torben har chancen for at nå helt op til førerfeltet. Han har et udsat parti mod Søren. Begge har 4 p. og har vel begge brug for en sejr for at kæmpe med om præmier og oprykning. Lige nu har Børge 5½, mens Martin og vores nye remiskonge Bjarne har 5 point.

I mesterklassen har toppen i længere tid bestået af Jens og Jakob, som har gjort næsten rent bord. Jens har vundet alt, mens Jakob har sat en enkelt remis til. Inden den store finale mellem de to i sidste runde, har de dog begge et udsat parti. Vinder de også dette, så får vi en finale, hvor både 1. præmie i foråret og den samlede stilling i klubmesterskabet bliver afgjort i det sidste parti, hvor kravet så vil være gevinst til Jakob, hvis ikke Jens skal tage sit klubmesterskab nr. 2.

Mens de to øvrige partier i mesterklassen tirsdag aften, Steen-Henrik (Henrik udeblev igen) og Jesper-Brian (Jesper vandt en centrumsbonde i åbningen) ikke var de mest spændende, så var Jakob faktisk noget ude på tynd is mod Bjarne. Måske blev Jakob lullet i søvn af, at Bjarne også bare smed en bonde i åbningen: