6. runde i klubturneringen

Det begynder at spidse til i kampen om oprykninger og klubmesterskab. I denne uge gjaldt det 6. runde. Vi snupper også en diagramstilling denne gang, fra partiet i mesterklassen mellem Jakob og Steen:

Har hvid en vindende kombination?

Som sædvanlig er det en udfordring at skrive om aftenens begivenheder, når man selv har siddet begravet i et længere parti, så dagens referat bliver mest en status i de enkelte klasser:

I 3. klasse er der blevet spillet lidt forud og en del udsatte partier er ved at være blevet afviklet. Status er nu, at Sten og Mads har lagt sig i spidsen med hhv. 4½ og 4 point. Nancy og Steen er dog lige i hælene med 3½ point.

I 2. klasse er det meste af 6. runde også afviklet og her spidser det virkelig til, da man kun spiller 7 runder. Ingen spillere har dog på nuværende tidspunkt mere end 3½ point! Steen, Henrik og Eskild har alle denne score. De to sidstnævnte har dog begge et udsat parti tilgode. I hælene på den forreste trio ligger en anden trio på 3 point, hvor især Jens, med to udsatte partier, har gode kort på hånden.

Martin og Børge lignede to klare udbrydere i toppen af 1. klasse, men i denne runde kom der lidt grus i maskineriet. Martin tabte lidt unødvendigt til Benno i et parti, hvor Martin stjal en kvalitet, men Benno fik alt for meget ud af den kompensation han oprindeligt havde. Børge måtte denne gang nøjes med remis, mod Søren. Nu er spændingen om oprykningen øget en del. En af spillerne i baghjul er vores nye mand Bjarne Lysgaard-Egeberg (billedet øverst), som stadig er ubesejret, men omvendt også kun har vundet et parti – som til gengæld var mod Børge!

Mesterklassen er blevet et tæt parløb i toppen mellem Jens og Jakob, ligesom det var tilfældet i efteråret. Hvert eneste halve point kan derfor blive afgørende for placering i både foråret og det samlede klubmesterskab (efterår og forår lagt sammen). Før denne runde havde begge spillere gjort rent bord, og Jens overvandt også Claus i denne runde. Til gengæld smed Jakob et halvt point mod Steen. Det kunne dog være endt endnu værre, for i diagramstillingen foroven spillede Jakob 20.Sxe6? som måske burde have heddet 20.Sxe6!, eftersom jeg ikke magtede at finde gendrivelsen. Se hele partiet nedenfor.

Kampen om at være “best of the rest” efter Jens og Jakob føres lige nu an af Steen, men Benny holder sig også til, efter en lynsejr efter Henrik i denne runde. Der er dog så mange udsatte partier i gruppen, at det stadig er svært at danne sig et overblik.

Her er så et eksempel på, hvordan man spiller remis i mesterklassen. Det kan godt være en noget deprimerende oplevelse at se sådan et parti igennem med en computer efterfølgende. Er man virkelig så dårlig?