5. runde

Tirsdag var der igen ordinær runde i klubturneringen. Vi fik igen masser af kampskak og som fodboldlandsholdet viste det i Schweiz, så fik vi også eksempler på, at det gælder om at hænge i, selvom det undervejs kan se sort ud.

Ovenstående er slutstillingen i partiet mellem Jens Fogh og Brian Kristensen. Jens har ofret adskillige brikker og har senest slået på g6 med springeren. Dh8 mat eller mat i to efter slag af springeren truer, og Brian valgte at opgive. Men faktisk står sort til gevinst i slutstillingen! Kan du se, hvad Brian burde have spillet?

De to øvrige partier i mesterklassen blev også spændende. Partiet mellem Henrik og Jesper virkede til at være en ret taktisk affære. Trusler blev besvaret med modtrusler, men det var tydeligvis Jesper der havde mest styr på forviklingerne. Undertegnede stod reelt til gevinst efter åbningen mod Benny, men i stedet for at snøre sækken ved at fortsætte med aktivt spil mod en ukoordineret sort stilling, så valgte jeg at tage en centrumsbonde mod en række afviklinger, og så løb det hele til sidst ud i et remis tårnslutspil.

I 1. klasse kører Martin og Børge på for fuld udblæsning. Martin skulle kun bruge 13 træk, før Sebastian mistede lysten til at spille videre. Det så meget imponerende ud, men selvfølgelig må Sebastian tage sin del af “æren” for det parti. Men hvor dette parti var aftenens først afsluttede, så blev partiet mellem Børge og Mogens aftenens længste. Børge vandt dog et par bønder i overgangen til et springer mod løber slutspil, og da løberen til sidst også blev spærret inde, valgte Mogens at strække våben.

Martin og Børge har nu begge scoret 4/5. I forfølgerfeltet har vi Bjarne og Torben, som dog ikke kom nærmere på oprykningspladserne med deres indbyrdes parti denne aften. Remis blev også resultatet af partiet mellem Viggo og Kurt, i en stilling hvor Viggos dronning ikke kunne undslippe gentagende trusler.

I 2. klasse fik vi fornyet spænding i toppen, da to af de førende, Henrik og Ove, begge tabte i denne runde, til hhv. Hans og Ruben. Jens og Eskild fik udsat deres parti, men de har nu begge chancen for at spille sig helt frem i spidsen.

Det er også tæt i toppen af 3. klasse, hvor Sten indhentede Mads og begge nu har 4/5. Lige efter dem følger Nancee og Steen med 3½. Sidstnævnte missede chancen for at gå alene i spidsen med nederlaget til Vagn.

Fandt du trækket i diagrammet? Efter Dxd4+!! falder den hvide stilling på forunderlig vis fra hinanden. En ærgerlig chance at misse og muligvis også afgørende i den endelige stilling om klubmesterskabet, hvor Jens og Jakob kører et tæt parløb.

 

2 Svar til “5. runde”

Benny

28. marts 2019 hos 12:08 am

Nej, jeg kan ikke se Brians løsning. For enten er billedet for småt, eller jeg ser for meget Brian og for lidt bræt 🙂

Steen Andersen

31. marts 2019 hos 12:32 pm

Til Benny: Der burde være et diagram øverst i teksten? Det er da ærgerligt, hvis det ikke vises i Safari, eller hvilken browser du nu bruger.