2. div: Viby-Esbjerg 5½-2½!

Førsteholdet sluttede turneringen af på fremragende vis. Topholdet fra Esbjerg blev besejret klart og vi fik dermed direkte indflydelse på, at Springeren fra Kolding rykkede op, selvom de også leverede en sløj indsats i dagens runde. OPDATERET.

Som nævnt i min forhåndsomtale af sidste runde, så krævede det nærmest et mirakel, hvis vi skulle ende som vinder af 2. division. To store nederlag til de to førende hold, blandt andet. Det blev dog alligevel lidt en korrekt profeti at spå nederlag til de to suveræne tophold i sidste runde. Det lignede vel ellers på forhånd en kamp mellem Springeren og Esbjerg om at vinde størst muligt i sidste runde, da der kun var et halvt point mellem de to hold inden runden.

Skolerne II og vi selv ville det imidlertid anderledes. Begge hold var ellers kun med i turneringen på afbud fra andre, men man må sige at vi har fået taget revanche i år.

Straks fra rundens start var det tydeligt, hvor det bar henad. Skolerne styrede mod en klar sejr, mens vi selv fik et par gode, tidlige afgørelser.

Thorsten tilbød remis ret hurtigt efter åbningen, men den slags var der selvfølgelig lagt forbud mod på Esbjerg-holdet. Der gik dog ikke længe, før modstanderen i stedet gik helt galt og fik sit tårn i klemme på en diagonal ned mod sin egen konge. Dermed 1-0 og presset steg på Esbjerg-holdet.

En næsten identisk historie kan fortælles om Bennys parti. Ret lige stilling, men deres mand (som i parentes bemærket havde maximumscore før kampen), var ikke villig til at gå ind i en stilling, hvor Benny truede med evigskak. Resultat blev så bare i stedet et matangreb. 2-0.

Ellers må man sige, at Esbjerg gik frisk til sagen. Der blev gået energisk efter at vinde tempi i åbningerne, og både Henning og Steen vandt hurtigt en bonde. Hos Bjarne var det dog os der var bagud med en bonde, og det var vel det parti som virkede mindst lovende for os, udover at Jakob stod noget klemt på topbrættet. Bjarne fik dog manøvreret sig ind i et tårnslutspil, og der betyder en manglende bonde ikke altid så meget. Det blev i hvert fald lynhurtigt afviklet til remis! Dermed forsvandt samtidig vores teoretiske chance for oprykning, men jeg er sikker på at Bjarne vil kunne modtage holdet tilgivelse mod en passende erkendtlighed ved lejlighed…

Jens var den næste på tavlen. Der opstod en lidt sjov stilling, hvor alt i d- og e-linjen var ryddet, bortset fra et hvidt tårn helt inde i midten. Samtidig var ingen brikker udviklet på modstanderens kongefløj og ingen brikker udviklet på Jens’ dronningfløj. Det blev dog meget symmetrisk og forventeligt tog man remis. 3-1

Flere remiser fulgte. Både Henning og Steen måtte give deres merbonde tilbage for at stoppe modstandernes initiativ. Hennings stilling var ganske skarp, men heldigvis var det ikke kun modstanderen der havde trusler. Jeg selv fik en ret lige stilling, men overgangen til slutspillet kunne godt være spillet mere præcist. Nu blev det i stedet et lidt ubehageligt springerslutspil, hvor jeg hele tiden skulle passe på offerideer fra modstanderen. Det holdt dog lige akkurat. 4-2

Lars’ modstander gav den fuld skalle med kvalitetsoffer og alle brikkerne frem på banen. Det åbnede dog for, at Lars kunne drible sin egen dame ned i modstanderens lejr, og da flere linjer blev åbnet, kunne et tårn slutte sig til modangrebet, og modstanderen måtte give fortabt. 5-2

Endelig havde Jakob fået slidt sig til et lidt passiv, men klart holdbart slutspil, hvor en dårlig løber blot skulle påtage sig at dække en bonde. Det var til at finde ud af, og spillerne gav hinanden hånden.

Dermed en fremragende slutscore på 5½-2½ og en stor forspildt mulighed for vores modstandere, som kunne være rykket op med en 5-3 sejr over os. Da Skolerne samtidig endte med en 4½-3½ sejr over Springeren, forblev vi på rækkens 4. plads, men bare 3½ point fra 1. pladsen. Vi gik gennem turneringen som ubesejrede og det er også i sig selv en imponerende bedrift.

Topscorere blev Henning med 4½/6 og Jens med 4½/7, men generelt scorede alle på holdet rigtig fint.

Kampens data her.