Holdturneringen slutter

I de kommende dage spilles sidste runde af årets holdturnering. I år har vi spillet efter det olympiske motto: Det vigtigste er ikke at vinde, men at være med. Præmierne tager vi næste år!

Førsteholdet kan nu ganske vist både tage 1. præmie og oprykning, når sidste runde spilles i morgen. At dette er en teoretisk mulighed, er i sig selv en klar succes, efter at holdet jo faktisk burde have været rykket ned efter sidste sæson. I sidste runde er “kravet” blot, at vi vinder 8-0 over topholdet Esbjerg, samtidig med at Skolerne vinder præcis 6-2 over Springeren. Så står vi lige med Skolerne i bræt- og matchpoint samt indbyrdes 4-4 kamp, men placerer os foran dem ved at have vundet på det højeste bræt i den indbyrdes kamp (Benny på 5. bræt). Vinder Skolerne “kun” 5½-2½, så får vi et lignende regnestykke, hvor Springeren i sidste ende er bedst på højeste bræt i indbyrdes kamp.

Teori til side, så kunne det da være sjovt, hvis vi kunne gå ubesejrede igennem turneringen. Tre sejre og tre uafgjorte er det blevet til indtil videre. Derudover handler det selvfølgelig om at drille Esbjerg i sidste runde. De er et halvt brætpoint plus to matchpoint dårligere end Springeren, og de har derfor brug for en stor sejr over os. Så selvom vi ikke selv kommer til at spille om så meget, så skal der nok blive en del bevågenhed omkring kampen. Holdets topscorere er Jens og Henning, hver med 4 point. Henning har dog kun spillet 5 kampe.

Vores andethold har haft det svært i A-rækken i år.  Før sidste runde, som spilles i Skanderborg på tirsdag, ligger vi nr. 6 ud af 7 hold og vi mangler stadig årets første sejr. Den er der så måske mulighed for at hente, når vi netop skal møde holdet, som ligger under os, SK 1968 5. I princippet er det vel en nedrykningskamp, hvor vi har 2 points forspring, men eftersom der ikke længere er nogen B-række, så bliver det jo ikke så dramatisk. Det vil dog altid være rart at slutte godt af. Før sidste runde er Sebastian holdets topscorer med 3 point.

Tredjeholdet er også kommet i menneskehænder i D-rækken. Jeg synes desværre at styrken i denne række er steget i takt med at mange 8-mands hold er blevet nedlagt rundt omkring. Derfor får vi nogle gange nogle partier med temmelig stor ratingforskel. Vores hold er på 7. pladsen, og det kommer sidste runde næppe til at ændre på. Men vi kan da glæde os til at være værter for fællesstævnet i sidste runde på tirsdag kl. 19. Vi møder topholdet fra VRS og ligesom for vores 1. hold kan det jo blive en målsætning at komme til at drille lidt i sidste runde. Holdets topscorer er holdleder Torben, med 2 point.