Viby 1 – Skolerne 2: 4-4

Vibys førstehold spillede 4-4 mod Skolernes 2. hold. Et resultat, som såvel på papiret som i den virkelige verden på de 8 brætter forekom helt tilfredsstillende!

Et par hurtige remiser i top og bund mod jævnbyrdige modstandere indsnævrede risikoen for, hvor galt det kunne gå. Lars med et hollandsk forsvar på 1. bræt (idet formand Jakob havde meldt forfald) – jeg selv på 8. bræt med hvid mod fransk  forsvar (jeg må altså snart finde ud af hvordan man skaffer sig seriøs fordel i afbytningsvarianten).

På 7. bræt tilbød Bjarne også en tidlig remis, der dog blev afslået. Det endte ud i et længerevarende pres fra Bjarnes side som også med løber mod springer og 1 mia. år mere på uret på lange stræk kunne ligne en vinder. Men da modstanderen spillede præcist og overlevede tidnøden, og Bjarne bare ikke kunne finde nøglen til en reel gevinstmulighed endte det dog remis.

Henning på 4. bræt havde en bonde på 7. række som han forvandlede til en Dronning, den blev dog slået af et tårn, og han kunne så slå tilbage med sin løber. En kvalitet var i hus, men tidligere var der dog røget en anden bonde, så materielt var det vel nogenlunde lige. Her var det dog Hennings modstander, der havde en mia. år mere på uret at gøre godt med….Modstanderen skulle dog ikke nyde noget af at åbne stillingen op, og valgte at holde tingene lidt lukkede og fastlåste…. remis var dermed et rimeligt resultat.

Jens og Torsten på hhv 2. og 3. bræt spillede begge flotte partier mod de på papiret mest vanskelige modstandere for vores folk. Jens sad længe i en stilling, hvor begge parter havde lidt åbne kongestillinger og dermed måtte have dronningen til hjælp i det defensive arbejde for at passe på kongen. Jens kom dog først op med dronningen og gik igang med de vist næsten evige skakker, der skulle til for at få en remis i hus. Torsten havde en masse defensivt arbejde med at holde porten lukket i den åbne F-linje og fik til sidst lukket ned for modstanderens forsøg på indtrængen og fik også en fortjent remis.

Jesper var kaldt ind på 6. bræt som reserve fik klar fordel efter åbningen og han fik også gang i et godt angreb. Men desværre tippede partiet efterhånden over til modstanderens fordel – og i en presset stilling overså Jesper desværre en mat i bunden efter et Dronningeoffer.

Balance i tingene kom der dog i det sidste parti, hvor Benny med sort havde inkasseret en kvalitet for en bonde. Modstanderen havde dog en fribonde som kunne gå helt op på 7. række, men så heller ikke længere. Der var nemlig  kontrol på den hele vejen igennem. Og kort efter kunne Benny indhalere denne fribonde, og herfra var det ren teknik for Benny at køre pointet i hus.

Dagens resultat blev dermed 4.-4 hvilket er lidt over vores forventede, og klart et godkendt resultat. Vi holder dermed fortsat Skolerne bag os i forhold til den umådeligt flotte 3. plads i tabellen. Man skulle ikke tro vores førstehold havde været ude i noget nedrykningsgrums i sidste sæson med de stabile og gode resultater vi har leveret indtil videre, men det må vel være noget med at “brændt barn skyr ilden”….

 

 

 

Se statistikkerne på linket til “Divisionsturneringen” i topmenuen under Holdturneringsfanen øverst på siden.