Viby 2 – Silkeborg 3: 4-4

(opdateret)
Andetholdet var i kamp tirsdag d. 11. dec. hjemme mod Silkeborg – og en på et vist tidspunkt lidt betænkelig affære set på vores spilleres stillinger endte alligevel med et 4-4 resultat.

Det blev som også ratingtallene påstod en jævnbyrdig affære mellem Viby 2 og Silkeborg 3.  Først færdig var Søren på 2. bræt i en hurtig remis. Samme resultat fremkom i Oves parti på 7. bræt. På en del af de øvrige brætter så det dog ret sort ud efterhånden som aftenen skred frem…. Viggo på 6. bræt sad længe og kæmpede med en let officer i undertal, og da fribønderne ikke kunne spadsere hjem var det slut. Brian så bestemt også ud til at skulle kæmpe for bare en halv i et slutspil med tårne og bønder… men her fik han så på mirakuløs vis en fribonde gelejdet hele vejen i mål, og et overraskende helt point til os der!

Eskild gik i den ledeste dobbeltskak som ikke kunne undgå at ende i mat eller masser af materialetab og måtte opgive. Jens tabte også uden at jeg dog så hvordan det gik til.

Jeg selv havde på 1. bræt en af disse skarpe stillinger hvor hvid har rokeret langt og jeg selv som sort kort. Her er det jo som bekendt først til mølle – altså først til angreb på modstanderens kongeborg, som ofte afgør tingene. I sin iver for at komme først ind med angreb ofrede min modstander dog et helt tårn på g7, som der ikke var råd til i stillingen og han opgav derfor ret hurtigt efter.

Samme tematik gjorde sig gældende i vel nok det flotteste parti fra en vibyspiller denne aften: Sebastian med hvid rokerede også langt overfor sorts korte rokade, og Sebastian kom først med angreb, endda et så stærkt et, at han kunne ignorere at tage et gratis tårn for i stedet at jage den sorte konge ud midt på brættet og sætte ham mat.

4-4 endte denne lidt neglebidende affære dermed og det er såmænd godkendt!

 

 

 

 

2 Svar til “Viby 2 – Silkeborg 3: 4-4”

Bjarne Jensen

13. december 2018 hos 4:56 am

Også D-holdet spillede – mod et klart overratet hold fra Skanderborg. Kun Steen og Roberto fik en remis ud af anstrengelserne, så vi endte med at tabe 3 – 1…..
Det er som sædvanligt muligt at se alle resultaterne fra holdturneringen i bjælken øverst – her kan man også finde de individuelle scorer på holdene.

Bjarne Jensen

16. december 2018 hos 6:15 pm

På silkeborgskakklub. dk kan man også se et referat af A-holdets kamp mod Silkeborg – set fra deres side!