Sidste runde i efteråret

Tirsdag aften spilledes sidste runde af efterårsturneringen. Spændingen om hvem der skulle hjemtage de prestigefyldte præmiepladser, og oprykninger til højere luftlag, var stadig højintens før kampstart, men runden bød ikke på de helt store overraskelser.

I 2. klasse havde Ove ligget i front det meste af vejen, og med en sejr i sidste runde endte Ove da også som den fortjente vinder. Det blev dog en tæt afgørelse, eftersom Ruben også spillede en rigtig fin turnering og sluttede på 7 point ligesom Ove. Med remis i det indbyrdes parti, blev det korrektionen der i sidste ende gav Ove sejren.

Lige efter de to fulgte Hans Rohde, som efter en halvdårlig start med to nederlag i de første 3 runder var tæt på at nå de to førende. Der manglede dog et halvt point til slut. Den mest bemærkelsesværdige begivenhed i sidste runde var dog at turneringens ældste og yngste deltager mødtes, Svend Aage mod Nancee. 85 års aldersforskel! Martin tog det herlige billede vi kan se øverst. Bag Nancee ses i øvrigt hendes førstepræmie fra Skoleskak-DM. Det blev i øvrigt ungdommen der sejrede denne aften.

I 1. klasse var det på forhånd afgjort, hvem de tre præmietagere skulle være. Men ikke helt uvæsentligt, så var det helt åbent hvordan placeringerne skulle fordeles. Brian havde 7 p., Claus 6½ og Martin 6 p. før sidste runde. Da Brian og Martin samtidig skulle mødes var det hele ganske åbent. Ud fra hvad jeg så af partiet, virkede Brian til at have en lille fordel hele vejen, og så var det måske ikke så overraskende at det endte ud i en remis. Da Claus samtidig halede en remis hjem mod Torben (var der egentlig ikke en klar fordel Claus?), så stod det klart at placeringerne før runden kom til at stå ved magt. Brian vandt 1. klasse foran Claus, og de to er samtidig oprykkere til mesterklassen!

I mesterklassen udviklede kampen om 1. pladsen sig til et parløb mellem Jens og Jakob. Presset var på Jakob, for Jens vandt sidste runde uden kamp, da Viggo var forhindret i at spille. Jakob vandt dog sikkert over Benno. Dermed sluttede både Jens og Jakob på imponerende 8 p. ud af 9. Eftersom det lykkedes Steen at vinde over Søren (og dermed tage 3. præmien), så endte Jens ud med at få bedre korrektion end Jakob, da forskellen på deres præstationer var, at Jens havde slået Steen, mens Jakob havde slået Lars og at Steen altså sluttede et halvt point foran Lars. Tæt løb!

I den anden ende af tabellen måtte Viggo erkende, at der er styrkeforskel på 1. klasse og mesterklassen. Bare en enkelt remis blev det til. Sebastian må også ned at vende i 1. klasse igen, men med slutscoren 2½ p. endte han faktisk et stykke over den forventede score.

Forårsturneringen starter den 22. januar, og vi håber at se både gamle og nye medlemmer til start den aften.

2 Svar til “Sidste runde i efteråret”

Ove Kehlet

6. december 2018 hos 2:03 pm

Kære Steen, tak for et flot referat, tillykke med 3 pladsen i mesterrækken, men en præmie får du desværre ikke.

Ove Kehlet

7. december 2018 hos 4:43 pm

Brian Kristensen er ubesejret i 18 spillede partier i træk af klubturneringen, hvor er det flot.