A rækken Viby 2 – VRS 2: 3-5

To (bonde-)mand frem for en enke løb!!

Sådan lettere omskrevet fra legen i gymnastiksalen tilbage i skoletiden, kunne man vel formulere et gennemgående tema i dages nederlag til andetholdet mod VRS 2.. For i adskillige partier var den ene part netop oppe med to bønder i forhold til den anden med en enkelt officer til hver derudover. Og som vi ved begynder bønderne gerne at løbe stærkt i den situation…

Tager vi det på den lyse side først var dette tema tilfældet for Bjarne på 1. bræt, der spadserede op med de to sammenhængende og vandt. Nøjagtig samme opskrift brugte Jens Jørgensen på 8. bræt og vandt også her. I øvrigt dejligt for Jens, der jo ellers ikke på det seneste har smagt meget til sejrens sødme i klubregi i Viby.

Til gengæld sad Brian og vist også Ove på modsatte side af brættet med netop selvsamme udfordring. Desværre kunne de to heller ikke stille noget op mod det, så her blev det til ditto nederlag…

Et par relativt hurtige remiser fik vi dog tidligt på aftenen i undertegnedes parti på 2. bræt og Sørens på 3. bræt.

Resten kan man næsten regne ud gik galt for vibyspillerne. Eskild kom ud i et temmelig vildt taktisk midtspil, hvor der kunne slås brikker og Dronninger i flæng både her og der og alle vegne. Desværre for Eskild var det modstanderen, der fik mest ud af slagterierne og endte med et par kvaliteter i overskud…

Sebastian var nede med en løber men så en overgang ud til at kunne skabe farligt modspil på 2, række med sin Dronning og (som det var vort lønlige håb) sammen med et tårn. Men ak:  tårnet nåede aldrig frem til 2. række og med nogen tvungne afviklinger valgte Sebastian at stoppe der.

Alt i alt et nederlag på 3-5 til Viby 2. Ikke noget chokresultat, men med en forventet score til os på 3,33 heller ikke decideret prangende.

 

2 Svar til “A rækken Viby 2 – VRS 2: 3-5”

Eskild Ebbesen

31. oktober 2018 hos 5:43 pm

Det er altid interessant at læse Martins referater! – Blandt andet følgende beskrivelse af mit parti i holdkampen, på fjerdebrættet, mod VRS:
“Eskild kom ud i et temmelig vildt taktisk midt spil, hvor der kunne slås brikker og Dronninger i flæng både her og der og alle vegne. Desværre for Eskild var det modstanderen, der fik mest ud af slagterierne og endte med et par kvaliteter i overskud…”
Hvis både Martin og bestemt ikke mindst mig selv havde været mere opmærksomme, så ville vi begge have set, at jeg kunne have sat modstanderen mat i to træk efter hans toogtyvende træk.
Jeg skriver det her fordi det er sgu’ ikke til at komme sig over – og da bestemt ikke efter at modstanderen selv gjorde opmærksom på det efter partiet! – Flink mand.
Jeg ved godt at spillet skal vindes ved brættet, men at overse en mat i to træk!
Måske skulle jeg overveje at stoppe med at spille skak? – Jeg er jo allerede godt i gang? – At overse en mat i to træk!

Bjarne Jensen

2. november 2018 hos 3:40 am

Samme aften spillede vores 3. hold mod Syddjurs 3 i D-gruppen. Vores på papiret stærkere modstandere udnyttede vores gæstfrihed og vandt 3½ – ½. Torben Fogh var den eneste der slap af sted med en remis – efter mange timers hård kamp. Se resultaterne under Holdturnering – og enkeltresultaterne ved at klikke på resultatet i tabellen.