2. division: Sejr i 1. runde!

Vores 1. hold sikrede sig i dag en klar 5½-2½ sejr over Skanderborgs reserver.

Begge hold stillede med flere reserver. Vi manglede Henning Matzen og Jesper Nielsen, mens Skanderborg havde tre afbud. Vi var derfor pænt store favoritter på alle brætter. Kun på bræt 7 havde vi ikke mere end 100 ratingpoint i fordel – kun 71. Alligevel startede kampen, som om vi var underdogs. Thorsten lavede en, skulle det vise sig, ret grov fejl allerede i 6. træk, og efter 11 træk var stillingen totalt tabt. Undertegnede greb fat i en forkert brik i åbningen, hvilket betød at jeg måtte anlægge en helt anden åbningsstrategi end planlagt. Man kan dog tillade sig meget med de hvide brikker. Jakob kæmpede en del med at få udligning i sit parti, og Jens havnede i noget bindingsværk, som umiddelbart kostede en bonde og en ulden stilling.

Efter det hurtige 0-1 resultat hos Thorsten fulgte to skuffende remiser. Søren så spøgelser i en stilling som computeren vurderer som vundet for ham, og han valgte at tage imod et remistilbud. Lidt mere selvtillid Søren! Den her skulle du have vundet, mod en klart lavere ratet modstander. Benny kom fint ud af åbningen og fik sig en farlig fribonde i centrum. Modstanderen fik dog “lov” til at stille sig truende op med sine tårne i centrum, og man endte med at indstille kampen tidligt. Dermed 1-2. Det kunne være gået værre, men vi fik dog, med hiv og sving (der sker nogle hårrejsende ting fra træk 29 og frem), en opmuntring på bræt 7:

Lars havde længe haft en lovende positionel stilling, men trods flere svage bønder hos modstanderen, så blev der ikke fundet noget afgørende. Dermed var stillingen 2½-2½.

Herefter gik det dog vores vej. Jeg fik trods en shaky start skabt nogle problemer for min modstander:

Da Jakob samtidig snød sin modstander og fik slutspil med dronning mod tårn, og Jens på en eller anden måde svindlede sin modstander, trods at denne efter sigende havde en afgørende fortsættelse på et tidspunkt, endte det alligevel med den storsejr, som den forventede score havde tilsagt. En fin start på sæsonen, men det bliver nok også kun sværere herfra.

Kampen i tal her.